Teodorovici susţine că nu ştie care sunt firmele lui Ioan Nicolae. Companiile ar beneficia de plafonarea preţului la gaze

În contextul modificării OUG 114, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a spus, vineri, că nu ştie care sunt firmele lui Ioan Nicolae, despre care se spune că vor beneficia de plafonarea preţului la gaze, iar o asemenea rezistenţă faţă de un act normativ nu a mai văzut din anii 90.

111 afișări
Imaginea articolului Teodorovici susţine că nu ştie care sunt firmele lui Ioan Nicolae. Companiile ar beneficia de plafonarea preţului la gaze

Teodorovici susţine că nu ştie care sunt firmele lui Ioan Nicolae

„Mă credeţi că nu ştiu care sunt firmele lui Ioan Nicolae? Chiar nu mă interesează ale cui sunt firmele. Firmele din România, mi-aş dori foarte mult, ca român, să poată fi tratate ca celelalte companii din Uniunea Europeană. Nimic altceva. Chiar nu ştiu care sunt firmele şi nici nu mă interesează ale cui sunt”, a spus Eugen Teodorovici, vineri, în cadrul unor declaraţii de presă.

Ca urmare a OUG nr. 114/2018, firmele lui Ioan Nicolae vor primi gaze la nivel plafonat, respectiv de 68 lei/ MWh, de la începutul lunii aprilie, timp de trei ani.

„Sunt grupuri care-şi justifică afirmaţiile sau scrisorile pe care le trimit, la Bucureşti sau în altă parte. Interesele diferă foarte mult, de la caz la caz. Comisia Europeană a trimis o scrisoare - am şi spus, cred că cei doi comisari nici n-au citit scrisoarea pe care au semnat-o şi subiectul pe care dânşii trebuiau să îl indice, ca doi comisari atât de importanţi, la nivel european, era o listă lungă cu multe alte subiecte de interes pentru întreaga Europă, de la modul în care se aplică regulile la nivel european, încălcarea regulilor de bună concurenţă la nivel european, modul în care sunt tratate companiile din România, la nivel european, şi multe multe alte subiecte”, a subliniat Teodorovici, referitor la nemulţumirile faţă de OUG 114/2018.

În context, ministrul Finanţelor a susţinut că a avut discuţia cu Banca Naţională a României (BNR) privind modificarea taxei pe active pentru bănci, iar „lucrurile se vor aşeza exact cum trebuie”.

„În cazul Ordonanţei 114, având în vedere rezistenţa puternică, pentru că trebuie să recunosc că n-am mai văzut o astfel de rezistenţă din anii 90 până în prezent asupra unei astfel de modificări, au fost foarte multe interes atinse. Noi am avut un singur scop: de a aduce pentru cei din România, firme sau persoane fizice, un cost mai mic de finanţare şi o finanţare adecvată pentru ceea ce noi avem nevoie şi nimic altceva. Desigur că, atunci când diminuezi un profit, nu va fi nimeni mulţumit”, a punctat Teodorovici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici