Tesla taie preţurile în China, Germania şi în întreaga lume, după reducerile din SUA

Tesla a tăiat preţurile pe o serie de pieţe importante - inclusiv în China şi Germania - după reduceri de preţuri în Statele Unite.

2957 afișări
Imaginea articolului Tesla taie preţurile în China, Germania şi în întreaga lume, după reducerile din SUA

Tesla taie preţurile în China, Germania şi în întreaga lume, după reducerile din SUA

Compania se confruntă cu scăderea vânzărilor şi cu intensificarea războiului preţurilor pentru vehiculele electrice (EV), în special împotriva EV-urilor chinezeşti mai ieftine.

Seria de reduceri de preţuri vine după ce producătorul de vehicule electrice al lui Elon Musk a anunţat luna aceasta că livrările sale globale de vehicule în primul trimestru au scăzut pentru prima dată în aproape patru ani.

Tesla a redus preţul de pornire al modelului modernizat Model 3 în China cu 14.000 de yuani (1.930 de dolari), până la 231.900 de yuani (32.000 de dolari), relatează Reuters.

În Germania, compania a redus preţul Model 3 cu tracţiune spate la 40.990 de euro (43.670,75 dolari), de la 42.990 de euro, nivel la care se afla din februarie.

De asemenea, au fost reduceri de preţ în multe alte ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, a declarat un purtător de cuvânt al Tesla.

Vineri, producătorul auto a redus preţurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X şi Model S cu 2.000 de dolari. Sâmbătă, a redus preţul software-ului său de asistent pentru şofer Full Self-Driving la 8.000 de dolari, de la 12.000 de dolari în Statele Unite.

Compania a întârziat să îşi reîmprospăteze modelele învechite, deoarece ratele ridicate ale dobânzilor au diminuat apetitul consumatorilor pentru produse de valoare, în timp ce rivalii din China, cea mai mare piaţă auto din lume, lansează modele mai ieftine.

Musk a declarat lunea trecută că Tesla va concedia peste 10% din forţa sa de muncă la nivel global, în timp ce producătorul auto se pregăteşte pentru prima sa scădere anuală a livrărilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici