Ţiriac a cerut insolvenţa Mic.ro, pentru datorii de 5 milioane de lei

Grupul Ţiriac Auto, controlat de omul de afaceri Ion Ţiriac, a intrat pe lista firmelor care solicită intrarea în insolvenţă a afacerii Mic.ro, deţinute de Dinu Patriciu, ca urmare a unor datorii neachitate de peste cinci milioane de lei.

838 afișări
Imaginea articolului Ţiriac a cerut insolvenţa Mic.ro, pentru datorii de 5 milioane de lei

Ion Ţiriac (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax foto)

Primul termen de judecată a fost stabilit pentru săptămâna viitoare la Tribunalul Bucureşti.

Ţiriac şi Patriciu, prin firmele lor, s-au înţeles în luna mai a anului trecut să realizeze o tranzacţie prin care Mic.ro urma să preia de la Ţiriac Auto 500 de utilitare Mercedes-Benz Sprinter pentru deschiderea unor magazine de proximitate mobile.

Contractul a fost reziliat după livrarea a aproximativ 300 de maşini, iar în prezent cele două părţi au ajuns în instanţă ca urmare a unei datorii de circa 1,2 milioane de euro.

"Debitul este compus din contravaloarea întreţinerii şi reparaţiilor lunare ale utilitarelor Mercedes, contra va loarea anvelopelor de iarnă montate pe aceste utilitare, penalităţi de întârziere şi penalităţi contractuale. Prima factură neachitată datează din luna iulie 2011. Debitul acumulat de Mic.ro este de peste 5 milioane de lei", a declarat pentru ZF Adrian Ghergulescu, partener al firmei de avocatură Şerban & Asociaţii, care reprezintă grupul Ţiriac în acest dosar.

Citeşte mai multe despre solicitarea insolvenţei Mic.ro de către Ţiriac Auto pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici