Transelectrica a avizat construcţia unei hidrocentrale la Izvoru Muntelui

Operatorul sistemului energetic naţional Transelectrica (TEL) a acordat firmei Water Energy Systems din Bucureşti avizul pentru construcţia unei hidrocentrale de 300 MW la Izvoru Muntelui, judeţul Neamţ.

418 afișări
Imaginea articolului Transelectrica a avizat construcţia unei hidrocentrale la Izvoru Muntelui

Transelectrica a avizat construcţia unei hidrocentrale la Izvoru Muntelui (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Firma Water Energy Systems este deţinută integral de o persoană fizică, Maria Soreanu.

La Izvoru Muntelui mai există o hidrocentrală, de 210 MW, denumită Bicaz-Stejaru şi deţinută de compania de stat Hidroelectrica, aflată în insolvenţă.

Lacul Izvorul Muntelui, cunoscut şi sub denumirea de Lacul Bicaz, este un lac de acumulare aflat pe râul Bistriţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici