Trei bănci s-ar putea retrage din Ungaria din cauza suprataxării sistemului bancar

Trei bănci iau în considerare retragerea din Ungaria din cauza impozitului suplimentar impus de guvern sistemului bancar, considerat exagerat de instituţiile de credit, potrivit publicaţiei Nepszava, preluată de Portofolio.hu.

27 afișări
Imaginea articolului Trei bănci s-ar putea retrage din Ungaria din cauza suprataxării sistemului bancar

Trei bănci s-ar putea retrage din Ungaria din cauza suprataxării sistemului bancar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trei bănci iau în considerare retragerea din Ungaria. Nu este vorba de bănci mici. Valoarea activelor lor nu este cu mult mai mică decât cea a activelor OTP", menţionează publicaţia, fără a nominaliza sursele.

Potrivit Nepszava, băncile respective apreciază că impozitul suplimentar introdus de guvern la începutul lunii iulie este exagerat, în condiţiile în care ele înregistrează performanţe financiare foarte slabe. Publicaţia notează că 12 bănci din Ungaria nu au profituri suficient de mari pentru plata impozitului.

Printre băncile vest-europene prezente pe piaţa ungară se numără Erste, Intesa Sanpaolo, prin intermediul CIB Bank, Raiffeisen, UniCredit şi KBC.

Erste Bank, una dintre cele mai mari instituţii de credit cu operaţiuni în Europa de Est, a avertizat recent guvernul ungar că suprataxarea sistemului bancar va limita investiţiile în băncile locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici