Twitter a angajat pentru prima dată în istoria sa o femeie în consiliul său de conducere

Platforma de microblogging Twitter a anunţat, joi, că a numit-o pe Marjorie Scardino în consiliul său de conducere, aceasta fiind prima femeie care ocupă o funcţie de director în board-ul acestei companii.

68 afișări
Imaginea articolului Twitter a angajat pentru prima dată în istoria sa o femeie în consiliul său de conducere

Twitter a angajat pentru prima dată în istoria sa o femeie în consiliul său de conducere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui anunţ al Twitter, compania este încântată să îi ureze bun-venit lui Marjorie Scardino. La rândul său, Marjorie Scardino a scris cu acest prilej pentru prima dată un mesaj pe Twitter: "There couldn't be a more exciting time in Twitter's history to join!" (Nu ar fi putut fi un moment mai incitant în istoria Twitter pentru a mă alătura acestei platforme, n.r.), informează theguardian.com.

Scardino îşi va prelua atribuţiile imediat şi va fi membru al comitetului de audit din cadrul Twitter.

Angajarea lui Marjorie Scardino vine după ce, în ultima perioadă, platforma Twitter a fost criticată că în echipa sa de conducere se regăsesc numai bărbaţi.

Din board-ul Twitter mai fac parte Dick Costolo, chief executive officer (CEO) al Twitter, dar şi Peter Currie (fost director financiar al Netscape), Peter Chernin (fost CEO al News Corp) şi Peter Fenton (investitor în startup-uri din Silicon Valley).

Marjorie Scardino, în vârstă de 66 de ani, s-a născut în Flagstaff, Arizona, şi a primit cetăţenia britanică în ianuarie 2002.

Scardino are o vastă experienţă în media şi educaţie, fiind fost director executiv al grupului Pearson, care deţine, printre altele, editura Penguin şi o parte din acţiunile publicaţiei The Economist. Sub conducerea lui Marjorie Scardino, Pearson a devenit una dintre cele mai mari companii din lume în sectorul său de activitate. Ea a condus Pearson timp de 16 ani, până la sfârşitul lui 2012.

Totodată, Marjorie Scardino a fost timp de doi ani membru al consiliului de conducere al companiei Nokia, funcţie la care a renunţat în prima parte a acestui an.

Twitter Inc. este o reţea socială ce furnizează servicii de microblogging. Compania a fost fondată în anul 2006, ca parte din compania Odeo, continuând să activeze pe cont propriu din aprilie 2007. Twitter Inc. are sediul la San Francisco şi peste 2.000 de angajaţi la nivel mondial.

Twitter a debutat pe 7 noiembrie la bursa de la New York, cu o cotaţie a titlurilor de 45,1 dolari pe unitate, cu 73% peste preţul ofertei publice, de 26 de dolari pe unitate.

Peste 100 de milioane de utilizatori zilnici au postat în total 300 de miliarde de tweet-uri de la înfiinţarea companiei, în 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici