Twitter ţinteşte venituri de 1 miliard de dolari în 2014

Twitter anticipează că va genera, în 2014, venituri de cel puţin 1 miliard de dolari, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate companiei, indicând că serviciul de micro-blogging va creşte de aproape două ori mai repede decât anticipează în prezent analiştii.

154 afișări
Imaginea articolului Twitter ţinteşte venituri de 1 miliard de dolari în 2014

Twitter ţinteşte venituri de 1 miliard de dolari în 2014

Twitter îşi bazează prognoza pe estimări privind cererea de publicitate, au afirmat sursele citate.

Reţeaua are în prezent 140 milioane de utilizatori care comunică prin mesaje scurte şi sunt conectaţi printr-un sistem de socializare online.

Cercetătorii de la EMerketer estimează că Twitter va atinge în 2014 vânzări de publicitate de 540 milioane de dolari, care vor constitui practic toate veniturile companiei.

În 2011, compania a avut venituri din publicitate de 139,5 milioane dolari.

Cu toate acestea, Twitter ajunge mai greu decât Facebook sau Google la pragul de un miliard de dolari venituri.

Google a trecut de acest nivel la cinci ani după înfiinţare, iar Facebook la şase ani. Compania Twitter a fost fondată în 2006.

Fondată la San Francisco de Jack Dorsey, Noah Glass, Evan Williams şi Biz Stone, compania a fost evaluată, în timpul rundelor de finanţare pe piaţa privată, la până la 8,4 miliarde de dolari.

Printre acţionarii Twitter se numără grupul rus Digital Sky Technologies, de asemenea un puternic investitor la Facebook, fonduri de capital de risc precum Benchmark Capital, Union Square Ventures sau Spark Capital, dar şi angajaţii companiei răsplătiţi cu pachete de acţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici