Ucraina va apela la Tribunalul Internaţional dacă Rusia nu va reduce preţul gazelor

Ucraina va apela la Tribunalul Internaţional dacă Rusia nu îi va oferi un preţ mai bun la gazele naturale şi nu va accepta o fuziune între compania naţională de petrol şi gaze Naftogaz şi grupul rus Gazprom, a declarat preşedintele ucrainean, Vladimir Yanukovich.

174 afișări
Imaginea articolului Ucraina va apela la Tribunalul Internaţional dacă Rusia nu va reduce preţul gazelor

Ucraina va apela la Tribunalul Internaţional dacă Rusia nu va reduce preţul gazelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ne confruntăm cu o situaţie în care Ucraina pierde bani mulţi pe gazele ruseşti. Dacă Rusia nu va accepta să ofere condiţii mai bune în privinţa livrărilor de gaze, cu siguranţă va trebui să mergem la Tribunalul Internaţional. Sper că vom avea destulă înţelepciune pentru a ajunge la o soluţie comună, fără tribunal. Consider că tribunalul va fi soluţia de ultim moment", a afirmat oficialul ucrainean.

Un purtător de cuvânt al preşedintelui rus Dmitri Medvedev a declarat că acordul pe gaze dintre Moscova şi Kiev trebuie dus la bun sfârşit şi nu poate fi revizuit "într-o singură direcţie".

"Rusia este pregătită să-şi apere poziţia privind acordul în orice tribunal şi va acţiona strict în conformitate cu acest document", a afirmat Natalia Timakova, reprezentanta preşedinţiei ruse, citată de agenţia de ştiri Ria.

Un purtător de cuvânt al premierului rus Vladimir Putin a declarat vineri că orice revizuire a contractului este condiţionată de o fuziune între Naftogaz şi Gazprom.

Întrebat dacă această variantă ar fi posibilă, Yanukovich a afirmat că fuziunea nu este luată în calcul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici