Udrea: Agroturismul românesc a devenit tot mai căutat de turişti din Franţa, Italia sau SUA

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, sâmbătă, în localitatea buzoiană Pietroasele, că agroturismul românesc a devenit din ce în ce mai căutat de turişti din ţări precum Franţa, Italia ori Statele Unite ale Americii.

124 afișări
Imaginea articolului Udrea: Agroturismul românesc a devenit tot mai căutat de turişti din Franţa, Italia sau SUA

Udrea: Agroturismul românesc a devenit tot mai căutat de turişti din Franţa, Italia sau SUA (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Elena Udrea a declarat că atât "turismul în natură", cât şi "turismul cultural" au devenit "extrem de atractive", iar agroturismul este din ce în ce mai căutat de către turiştii din străinătate.

"Agroturismul este căutat în pieţe ca Franţa, Germania, Italia, Statele Unite, ne bazăm şi pe turiştii de pe piaţa rusă, o piaţă nouă dar cu mare potenţial, şi sperăm în zona aceasta a Europei de Sud-Est ca România să se remarce ca o destinaţie de turism cu resurse unice, avem aceste resurse, dar trebuie să reuşim să le promovăm, să le punem în valoare", a declarat ministrul Elena Udrea.

Sursa citată a mai precizat că le-a recomandat celor cu care a discutat în localitatea buzoiană Pietroasele, unde a participat la culesul viei, să organizeze culesul strugurilor în mod tradiţional pentru a-i atrage pe turişti.

"Am discutat despre organizarea culesului strugurilor, cu toate tradiţiile, cu mustitul strugurilor în mod tradiţional, nu cu aceste utilaje moderne care bineînţeles sunt bune pentru producţia industrială, însă farmecul este să musteşti strugurii cu picioarele goale, aşa cum se făcea pe vremea când eu mergeam la cules. Aceasta ar putea duce la promovarea turismului viti-vinicol", a spus Udrea.

Ministrul Turismului a adăugat că dacă producătorii din zona Pietroasele vor dori să organizeze un concurs mondial de vinuri ministerul de resort va sprijini această iniţiativă.

"Ar fi nemaipomenit. Ar atrage atenţia asupra acestei destinaţii, suntem alături de gazde dacă vor să organizeze un astfel de eveniment, îi ajutăm, îi sprijinim financiar şi pentru a reuşi să reabiliteze construcţiile, locuri de cazare, pentru că turiştii după ce gustă din vinurile de aici trebuie să se mai şi odihnească", a conchis ministrul Elena Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici