Udrea: MDRT a redus cu 37% cheltuielile. Economiile vor merge la drumuri

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, a declarat, marţi, la Parlament, că, înainte de a fi existat o decizie a Guvernului, MDRT a redus cu 37% cheltuielile cu bunuri şi servicii, suma astfel economisită urmând să fie redirecţionată către programul de construire-reabilitare drumuri.

29 afișări
Imaginea articolului Udrea: MDRT a redus cu 37% cheltuielile. Economiile vor merge la drumuri

Udrea: MDRT a redus cu 37% cheltuielile. Economiile vor merge la drumuri (Imagine: Mihai Burlacu/Mediafax Foto)

"Am luat decizia de a reduce cheltuielile înainte ca acest lucru să se decidă la nivelul Guvernului. Am redus cheltuielile cu, spre exemplu, maşinile, parcul auto, cu benzina, cu carburantul, cu telefoanele, cu peste 50%. Per total toate cheltuielile cu bunuri şi servicii din MDRT au fost reduse cu 37%, suma care s-a economisit în acest fel o vom redirecţiona către programul de construire-reabilitare drumuri. De asemenea, am închis câteva programe care nu erau utile în acest moment în cadrul MDRT, iar sumele economisite vor fi redirecţionate către programe de investiţii, către construirea-reabilitarea de drumuri judeţene", a spus Udrea.

Întrebată dacă are în vedere şi restructurarea ANL, Udrea a spus că nu se pune problema, precizând că această agenţie construieşte locuinţe sociale şi are un program vast de locuinţe pentru tineri, scopul fiind de a construi 100.000 de case pentru tineri şi 10.000 de case în programul de case la ţară.

Pe de altă parte, ea a spus că MDRT va găsi modalitatea ca toate procedurile de achiziţii să fi transmise prin camere video prin Internet, pentru transparenţă.

"Azi, în acest moment, se desfăşoară concursuri la MDRT. Aşa cum ştiţi, există o hotărâre de Guvern încă de luna trecută prin care MDRT se reorganizează şi îşi reduce numărul de angajaţi de la 893 la 735. Toate funcţiile vor fi ocupate prin concurs. Astăzi, marţi, şi joi vor fi derulate concursuri în MDRT", a precizat Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici