Un gigant mondial investeşte peste 100 milioane de dolari în fabrica din Otopeni

  • Philip Morris International continuă investiţiile pentru transformarea fabricii din Otopeni.
  • Unitatea respectivă va produce consumabile pentru IQOS, sistemul electronic de încălzire a tutunului dezvoltat de companie.
8200 afișări
Imaginea articolului Un gigant mondial investeşte peste 100 milioane de dolari în fabrica din Otopeni

Un gigant mondial investeşte peste 100 milioane de dolari în fabrica din Otopeni

Din 2017, când a început procesul de transformare a fabricii din Otopeni, până în prezent, 500 de milioane de dolari au fost investiţi în dezvoltarea capacităţilor de producţie, formarea angajaţilor şi implementarea unor soluţii care vizează sustenabilitatea. Din această sumă, aproape 100 de milioane de dolari au fost investiţi doar în 2021.

În perioada 2022-2023, PMI va mai investi peste 100 de milioane de dolari şi va continua să dezvolte capacităţile de producţie a consumabilelor pentru IQOS pentru piaţa internă şi externă, cât şi pentru a avea un impact cât mai redus asupra mediului – obiectivul final este ca fabrica să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2024.

Ca urmare a investiţiilor realizate până în prezent, fabrica din Otopeni a fost transformată dintr-o fabrică producătoare de ţigarete într-una care produce consumabile pentru IQOS. Peste 300 de noi locuri de muncă
au fost create începând din 2017, iar astăzi fabrica numără aproape 950 de angajaţi.

„Suntem angajaţi total în misiunea de a înlocui ţigările cu alternative mai bune la continuare fumatului, iar investiţiile din anii următori demonstrează clar acest lucru. Cele 500 de milioane USD investite până acum şi accentul pus pe dezvoltarea categoriei produselor fără fum au făcut ca valoarea totală a exporturilor acestor consumabile să fie comparabile cu exporturile de ţigarete ale României. Ne bucurăm că prin investiţiile de până acum am reuşit să punem România pe harta inovaţiei şi să le oferim sutelor de milioane de fumători din întreaga lume o alternativă mai bună la continuarea fumatului. ”, a declarat Daniel Cuevas, Managing Director, Philip Morris România.

92% din producţia fabricii este exportată în 54 de pieţe de pe cinci continente, iar 8% acoperă consumul intern, unde Philip Morris România deţine o cotă de piaţă de aproximativ 80% din categoria produselor din tutun încălzit, la nivelul celui de-al treilea trimestru al anului 2021. În România, în aceeaşi perioadă, consumabilele pentru IQOS au reprezentat 3,4% din piaţa totală a ţigaretelor şi a produselor din tutun. În 2020, exporturile de bunuri aparţinând grupei de produse „Alte tutunuri şi înlocuitori de tutun” au fost de 669 de milioane de euro. Acestea sunt constituite preponderent din produse din tutun încălzit şi au crescut de aproape 20 de ori de la începutul investiţiei în transformarea fabricii din Otopeni. Această categorie de produse se situează în top 5 produse agroalimentare exportate din România, depăşind în anul 2020 valoarea exporturilor de seminţe de floarea-soarelui. (România este cel mai mare producător de seminţe de floarea-soarelui din UE.)

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici