Un proiect imobiliar lovit de criza din 2009 e reabilitat şi oferă locuinţe cu rate la dezvoltator

Alpha Real Estate Services (ARES) a inaugurat marţi complexul Poseidon Residence, situat pe malul lacului Plumbuita din cartierul bucureştean Colentina. Proiectul imobiliar, întrerupt în 2009 din cauza crizei financiare, este deschis vânzărilor cu rate la dezvoltator.

4008 afișări
Imaginea articolului Un proiect imobiliar lovit de criza din 2009 e reabilitat şi oferă locuinţe cu rate la dezvoltator

Un proiect imobiliar lovit de criza din 2009 e reabilitat şi oferă locuinţe cu rate la dezvoltator

Proiectul rezidenţial dispune de apartamente duplex pe două sau trei nivele interioare, cu spaţii vitrate, respectiv locuinţe de tip vilă, fiecare unitate având un balcon parţial închis cu vedere la lacul Plumbuita.

Poseidon Residence este un bloc cu 17 etaje şi 156 de apartamente intrat în portofoliul Alpha Real Estate Services (ARES), divizia imobiliară a Alpha Bank în noiembrie 2013, după ce dezvoltatorul Copper Beech Capital a intrat în faliment. La momentul achiziţiei, proiectul imobiliar – cunoscut iniţial sub numele de Blue Tower – era finalizat în proporţie de 70-75% şi se afla în conservare din 2009.

În momentul de faţă, sunt deja vândute 65 de apartamente, iar ARES estimează că până la finele anului 2018 vor fi contractate toate cele 156 de apartamente. Majoritatea sunt tip duplex de trei camere şi au un preţ de pornire de la 115.000 de euro plus TVA. La ultimele niveluri ale blocului, 48 de apartamente nu au fost finisate, pentru a le permite viitorilor cumpărători să-şi personalizeze spaţiul de locuit cu finisaje la alegerea lor.

Un astfel de apartament poate fi achiziţionat în regim de rate la dezvoltator, în sensul că se plăteşte un avans iniţial de 15%, apoi rate lunare timp de pe trei ani, cumpărătorul având posibilitatea de a rezerva pentru ultima rată sume mai mari, de 30%-40% din costul total. Pe perioada plăţilor, proprietatea asupra locuinţei rămâne la dezvoltator, a explicat Iulian Călin, general manager al ARES.

Întrebat despre factura la întreţinere aferentă unui astfel de modul, Iulian Călin a spus că, în medie, costul lunar este de aproximativ 400 de lei pe lună vara şi de 600-650 de lei pe lună iarna.

Recepţia complexului a avut loc în iulie 2017, autorizaţia de securitate la incendiu a fost obţinută în septembrie 2017, construcţia este deja intabulată în Cartea Funciară, iar în momentul de faţă se implementează operaţiunile cadastrale de dezmembrare a proprietăţii în apartamente, locuri de parcare şi boxe de depozitare. Primele apartamente urmează să fie livrate către cumpărători în noiembrie 2017.

Cu ocazia lansării oficiale a complexului rezidenţial, ARES a lansat o ofertă promoţională pornind de la 900 de euro/mp pentru apartamentele semifinisate aflate la ultimele două niveluri. Promoţia este valabilă până la sfârşitul anului 2017, în limita stocului disponibil.

Complexul rezidenţial, cu regim de înălţime S+P+16+17R, este format din apartamente cu una, două, trei, patru sau cinci camere şi dispune de parcări subterane şi supraterane, precum şi de spaţii de depozitare. „Infrastructura clădirii este de tip fundaţie indirectă pe piloţi cu diametru 620 mm şi radier de legătură de 1m grosime, structura clădirii fiind realizată din pereţi din beton armat cuplaţi cu grinzi din beton armat, planşee de beton armat monolit, încălzirea se face prin două centrale termice de pardoseală Viessmann de 1.000 kW fiecare, iar climatizarea apartamentelor este realizată cu aparate individuale, multisplit tip inverter, cu o unitate exterioară şi 1-4 unităţi interioare. Blocul este echipat cu instalaţie de detectare, semnalizare şi alarmare în caz de incendiu şi de stingere a incendiilor, precum şi cu mijloace de primă intervenţie”, precizează dezvoltatorul.

Potrivit ARES, costul de achiziţie a fost de 11 milioane de euro, iar investiţiile pentru finalizare s-au ridicat la 5 milioane de euro - aproximativ 4,5 milioane de euro pentru costurile de construcţie şi circa 500.000 de euro în costuri auxiliare de proiectare, autorizaţii, taxe, consultanţi etc.

„Poseidon Residence este primul proiect de mari dimensiuni în care ARES a preluat rolul de dezvoltator imobiliar. Spre deosebire de un proiect imobiliar construit de la zero, în care riscurile de dezvoltare sunt relativ limitate, Poseidon Residence a reprezentat o provocare mult mai complexă, deoarece a trebuit reconstituit istoricul construcţiei, a fost necesară o nouă autorizaţie de construcţie, s-a impus actualizarea proiectului tehnic în baza modificărilor legislative din ultimii opt ani, proiectul s-a lansat sub un alt brand şi concept şi multe alte activităţi care au solicitat la maximum experienţa şi implicarea echipei”, a mai spus Iulian Călin.

ARES apreciază că inaugurarea oficială a proiectului are loc într-un context economic favorabil, cu o piaţă rezidenţială în creştere şi cu o competiţie din ce în ce mai activă. „Bucureştiul încă duce o mare lipsă de proiecte rezidenţiale noi de calitate, aflate în interiorul oraşului, în zone cu acces facil către punctele de interes pentru bucureşteni şi cu multiple facilităţi la îndemâna locatarilor”, spune Iulian Călin, adăugând că piaţa rezidenţială post-criză a arătat că blocurile de locuinţe cu peste zece etaje „vor fi din ce în ce mai rare” din cauza investiţiei importante de capital necesare şi a costurilor mari de construcţie, atât pentru structura de rezistenţă, cât şi pentru numărul mare de locuri de parcare subterane sau pentru instalaţii de tipul sistemelor de securitate la incendiu.

Alpha Real Estate Services a fost înfiinţată în 2014, în vederea maximizării valorii activelor preluate de divizia de imobiliare a Grupului Alpha. În cei patru ani de activitate, ARES a fost implicată în proiecte de dezvoltare imobiliară (finalizarea lucrărilor de construcţie la complexul Poseidon Residence şi blocul Green Vista C1, cu 50 de apartamente, în zona Pipera); proiecte rezidenţiale (administrarea proprietăţii şi servicii de intermediere a vânzărilor pentru Doamna Ghica Plaza – Colentina, Green Vista – zona Pipera, Parcul Privighetorilor – zona Băneasa, Asmita Gardens – zona Mihai Bravu); proiecte de logistică/industriale (administrarea unui depozit de 14.000 de metri pătraţi şi a 56 hectare de teren în Popeşti Leordeni; vânzarea depozitului din Popeşti Leordeni şi a 10,5 hectare de teren către Olympian Phoenix în mai 2017; vânzarea unei parcele de 10 hectare de teren către Romcarton); proiecte comerciale (administrarea proprietăţii pentru o clădire comercială de 10.000 de metri pătraţi în Baia Mare şi a unei clădiri comerciale de 8.500 metri pătraţi în Bistriţa); administrare de clădiri de birouri (Cubic Center, 28.000 de metri pătraţi – zona Pipera); administrare de terenuri (vânzarea unui teren de 11.000 de metri pătraţi în zona Ştefan cel Mare, Bucureşti).

Complexul rezidenţial Poseidon Residence este edificat pe un teren în suprafaţă de 5.505 metri pătraţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici