Una dintre cele mai puternice şi bogate familii din lume predă ştafeta: Un tânăr de doar 34 de ani va prelua frâiele unui imperiu de 50 de miliarde de dolari

Unul dintre cele mai mari imperii corporatiste din Canada se pregăteşte de momentul schimbului de ştafetă, scrie Wall Street Journal.

18019 afișări
Imaginea articolului Una dintre cele mai puternice şi bogate familii din lume predă ştafeta: Un tânăr de doar 34 de ani va prelua frâiele unui imperiu de 50 de miliarde de dolari

Una dintre cele mai puternice şi bogate familii din lume predă ştafeta: Un tânăr de doar 34 de ani va prelua frâiele unui imperiu de 50 de miliarde de dolari (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

 Întemeiat de Paul Desmarais, Power Corp. este o afacere de circa 48 de miliarde de dolari care deţine acţiuni la diverse companii, printre care societatea de administrare de fonduri mutuale Putnam LLC Investments din SUA, gigantul LafargeHolcim şi grupul Engie, informează Ziarul Financiar.

Familia Desmarais mai are, de asemenea, participaţii importante la o serie de companii chineze, cum ar fi un pachet de 10% din China Asset Management Co., numărându-se printre primii investitori occidentali din ţară. În Canada, controlează o serie de companii de asigurare şi administratori de fonduri, cum ar fi Great-West Lifeco Inc.

Familia Desmarais este totodată una foarte influentă datorită legăturilor sale strânse cu preşedinţi, prim-miniştri sau magnaţi din toată lumea, putând fi considerată echivalentul unei familii regale în lumea afacerilor.

Citeşte continuarea pe Ziarul Financiar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici