Ungaria a terminat de plătit un împrumut luat de la FMI, după ce a restituit anticipat 2,2 miliarde euro

Ungaria a terminat de restituit un împrumut luat de la Fondul Monetar Internaţional (FMI) în contextul crizei financiare, după ce a achitat luni, înainte de scadenţă, ultimele tranşe rămase de plată, în valoare de 2,15 miliarde de euro.

305 afișări
Imaginea articolului Ungaria a terminat de plătit un împrumut luat de la FMI, după ce a restituit anticipat 2,2 miliarde euro

Ungaria a terminat de plătit un împrumut luat de la FMI, după ce a restituit anticipat 2,2 miliarde euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Plata sumei de 2,15 miliarde de euro s-a efectuat în dolari, euro şi lire sterline, conform cererii FMI, a anunţat, luni, Ministerul Economiei de la Budapesta, citat de cotidianul Portfolio.

Din această sumă, 1,8 miliarde de euro ar fi ajuns la scadenţă abia anul următor, ultima tranşă fiind programată pentru trimestrul al treilea. Prin plata anticipată a fost economisită suma de 3,5 miliarde de forinţi (12 milioane de euro) reprezentând cheltuieli cu dobânzile, a menţionat Ministerul Economiei.

Banca centrală a Ungariei a plătit săptămâna trecută, de asemenea anticipat, ultimele tranşe, de aproape 730 miloane de euro, ale unui împrumut luat de la FMI în cadrul acordului stand-by aprobat la sfârşitul anului 2008.

Ungaria a încheiat la sfârşitul anului 2008 un acord de împrumut în valoare de 20 de miliarde de euro cu FMI, UE şi Banca Mondială, în contextul izbucnirii crizei financiare globale.

FMI a acceptat în iulie o cerere a Băncii Naţionale a Ungariei privnd închiderea biroului din Budapesta al instituţiei financiare internaţionale. Fondul a informat că nu intenţionează să numească un înlocuitor al actualului reprezentant în Ungaria, al cărui mandat se încheie în august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici