Universitate-fantomă în Bosnia, şapte arestări: sute de diplome false în Medicină

Diplome ilegale erau utilizate în diferite ţări, inclusiv Italia, Elveţia, Croaţia, Serbia şi Libia.

301 afișări
Imaginea articolului Universitate-fantomă în Bosnia, şapte arestări: sute de diplome false în Medicină

Universitate-fantomă din Bosnia, şapte arestări: sute de diplome false în Medicină

Procuratura Bosniei-Herţegovinei a emis astăzi şapte mandate de arestare împotriva a tot atâtea persoane implicate în eliberarea de diplome medicale false care au fost folosite apoi în diverse ţări, printre care Italia, Elveţia, Croaţia, Serbia, Libia.

Potrivit anchetatorilor, organizatorul acestor activităţi ilicite este Salvatore Messina, un cetăţean italian care în prezent este de negăsit. Măsurile restrictive au venit după o amplă operaţiune desfăşurată încă de la primele ore ale acestei dimineţi în diferite locaţii bosniace de către Forţele Speciale de Poliţie pentru lupta împotriva corupţiei şi crimei organizate (Sipa).

Au fost efectuate numeroase percheziţii în Sarajevo, Gorazde, Zenica, Travnik, Konjic, printre altele. Falsele diplome de licenţă ar fi fost obţinute la o universitate internaţională presupusă activă din Gorazde.

Salvatore Messina este, de asemenea, cercetat în Italia pentru fraudarea a sute de studenţi. Messina este acuzat şi că a fraudat UE prin acordarea de fonduri pentru cursuri de formare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici