Veniturile Medicover şi Synevo au o creştere de 20% a în primele nouă luni ale anului

Pe piaţa din România veniturile grupului de servicii medicale Medicover au crescut cu 20% în primele nouă luni ale anului, comparativ cu perioada similară a anului anterior, atingând o valoare totală de 66 milioane euro.

282 afișări
Imaginea articolului Veniturile Medicover şi Synevo au o creştere de 20% a în primele nouă luni ale anului

Veniturile Medicover şi Synevo au o creştere de 20% a în primele nouă luni ale anului

România este a treia piaţă ca pondere a veniturilor la nivel de grup, după Polonia şi Germania. Divizia de Servicii Medicale din România (spitalul şi clinicile Medicover) a înregistrat, după primele nouă luni ale anului venituri totale de 26,6 milioane euro, în timp ce Divizia de Servicii de Diagnostic (reţeaua de laboratoare şi centre de recoltare Synevo) a înregistrat venituri totale de 39,4 milioane euro.

Reţeaua de clinici Medicover din România a crescut cu 50% până la 37 de unităţi ca urmare a tranzacţiilor finalizate în primele nouă luni ale anului.

Compania internaţională Medicover, listată la Bursa din Suedia – Nasdaq Stockholm, a înregistrat în primele trei trimestre o creştere a veniturilor de 14,7% faţă de perioada similară a anului trecut, ajungând la o valoare totală de 490,4 milioane euro.

La nivel de grup, în primele nouă luni ale anului Divizia de Servicii Medicale a înregistrat o creştere a veniturilor de 18,7%, până la 248,4 milioane de euro comparativ perioada similară din 2017. Divizia de Servicii de Diagnostic a avut de asemenea venituri mai mari după primele nouă luni ale anului, în creştere cu 11%, până la o valoare de 250,1 milioane de euro. Creşterile diviziei de diagnostic au fost susţinute de evoluţiile foarte bune de pe pieţele din România şi Ucraina.

Medicover a fost fondată în 1995 în Polonia, apoi s-a extins în alte ţări. În prezent, pieţele principale ale Medicover sunt Polonia, Germania, România şi Ucraina. Compania oferă o gamă largă de servicii medicale, printr-o reţea extinsă de clinici, spitale, facilităţi de îngrijire specializată şi laboratoare prin două divizii - Healthcare Services şi Diagnostic Services.

Medicover România dispune de o reţea de 37 de clinici în Bucureşti şi în ţară şi două spitale generaliste în capitală şi în Oradea.

La finalul anului 2017, Synevo România administra o reţea naţională de 16 laboratoare şi 78 de centre de recoltare a probelor biologice, efectuând pe parcursul întregului an aproape 15 milioane de teste.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici