Veşti bune. Bundesbank transmite că economia germană va stagna, dar nu va intra în recesiune

Creşterea economică în Germania va stagna în trimestrul patru, dar nu va intra în recesiune, existând semnale că sectoarele industriale ale ţării s-ar putea stabiliza, a declarat luni Bundesbank, citată de Reuters.

273 afișări
Imaginea articolului Veşti bune. Bundesbank transmite că economia germană va stagna, dar nu va intra în recesiune

Veşti bune. Bundesbank transmite că economia germană va stagna, dar nu va intra în recesiune

Conform sursei precizate, Germania a scăpat de recesiune trimestrul trecut, cu o expansiune trimestrială cu 0,1% mai bună decât cea prevăzută, dar cifra indică o stabilizare şi nu o revenire, întrucât sectorul exporturilor continuă să fie afectate.

"Încetinirea economiei germane va continua, probabil, în al patrulea trimestru al anului 2019", a declarat Bundesbank într-un raport economic lunar. „Cu toate acestea, nu este probabil ca economia să încetinească semnificativ. După cum stau lucrurile în prezent, producţia economică generală ar putea stagna mai mult sau mai puţin", relatează sursa precizată.

Războiul comercial global, precum şi schimbarea obiceiurilor consumatorilor din China au împins industria Germaniei în recesiune, dar economia internă a rămas surprinzător de rezistentă.

O explicaţie pentru rezistenţa economiei Germaniei este faptul că firmele germane îşi păstrează personalul chiar şi în perioadele dificile, de teama că după ce declinul va trece, nu vor mai găsi muncitori calificaţi.

„Nu există niciun motiv să vă temeţi că Germania va intra în recesiune”, a adăugat Bundesbank.

Banca centrală a remarcat, de asemenea, că există câteva semnale ale tentativelor de stabilizare în ceea ce priveşte cererea industrială.

„Deoarece este probabil ca piaţa muncii să rămână destul de robustă şi salariile să crească considerabil, perspectivele de venit ale gospodăriilor ar trebui să rămână favorabile”, au spus oficialii băncii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici