Vezi aici ce încasări au castelele din România

Trei dintre cele mai cunoscute castele din ţară, Bran, Peleş şi Corvinilor din Hunedoara, au atras în primele opt luni din acest an 414.000 de vizitatori, aproape de două ori mai puţin decât a atras un singur castel din Germania, respectiv Neuschwanstein (castelul lui Ludwig al doilea al Bavariei), potrivit unei analize a ZF, care a folosit datele trimise de operatorii castelelor.

41 afișări
Imaginea articolului Vezi aici ce încasări au castelele din România

Vezi aici ce încasări au castelele din România (Imagine: Adrian Lupea/Mediafax Foto)

Mai mult, încasările celor trei castele din România se ridică la circa 1,7 milioane de euro în primele opt luni ale anului, faţă de aproape 8 milioane de euro, cât înregistrează singur castelul german.

Deşi castelul Peleş din Sinaia a fost clasat pe poziţia a şasea, faţă de poziţia opt pe care o ocupă castelul Neuschwanstein, într-un top 15 al celor mai frumoase castele din lume, realizat de site-ul internaţional de turism opentravel.com, numărul de vizitatori şi veniturile sunt mult sub nivelul celor raportate de monumentul bavarez.

Citeşte mai multe despre încasările castelelor din România pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici