Videanu: Guvernul nu va majora fiscalitatea, ci va mări baza de impozitare

Guvernul nu va majora fiscalitatea, ci va mări baza de impozitare, a declarat, joi, ministrul Economiei, Adriean Videanu, adăugând că o creştere cu un procent a TVA ar înseamna un avans cu 0,7% al inflaţiei.

16 afișări
Imaginea articolului Videanu: Guvernul nu va majora fiscalitatea, ci va mări baza de impozitare

Videanu: Guvernul nu va majora fiscalitatea, ci va mări baza de impozitare (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

"Creşterea TVA de la 19% la 24%, asociată cu scăderea salariilor bugetarilor ar fi dus direct la scăderea puterii de cumpărare cu circa 25%. În plus orice creştere cu un punct procentual a TVA duce la majorarea inflaţiei cu 0,7% şi implicit la creşterea dobânzii de referinţă, a costului de creditare şi astfel am fi sufocat economia românească", a spus Videanu.

El a menţionat că menţinerea nivelului actual al fiscalităţii se va face însă prin lărgirea bazei de impozitare.

"Nu mi se pare corect că sunt sectoare nefiscalizate. Îşi mai poate permite România să dea subvenţii pe terenul agricol nelucrat?", a arătat Videanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici