Videanu: Promit că voi avea o discuţie cu premierul să trecem Legea 220 prin OUG

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat, marţi, că va discuta cu premierul Emil Boc despre adoptarea, prin Ordonanţă de Urgenţă, a Legii 220 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile.

26 afișări
Imaginea articolului Videanu: Promit că voi avea o discuţie cu premierul să trecem Legea 220 prin OUG

Videanu: Promit că voi avea o discuţie cu premierul să trecem Legea 220 prin OUG (Imagine: Mediafax Foto)

"Promit că voi avea o discuţie cu premierul Boc să trecem Legea 220 prin OUG, pentru că Parlament durează trei-patru luni", a spus Videanu.

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, Petru Lificiu, a declarat că legea respectivă va fi adoptată în acest an, până la vacanţa parlamentară.

"Am avut probleme cu Legea 220, avem o corespondeţă intensivă cu Consiliul Concurenţei şi cu Comisia Europeană. Chiar miercuri pleacă o delegaţie a ANRE la CE. Personal sunt nerăbdător să avem răspunsul de la CE, mi se pare uneori prea mult, nu prea mai suportăm să vedem investitorii cum aşteaptă. Eu nu ştiu, ca preşedinte al ANRE, ce să mai răspund oamenilor care întreabă de ce avem o lege care nu se aplică", a adăugat Lificiu.

Legea 220 ar fi trebuit să fie funcţională din 2009, dar nu are încă normele de aplicare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici