Vlădescu apreciază că Boc are o înţelegere limitată a economiei, într-o perioadă extrem de dificilă

Capacitatea premierului Emil Boc de a înţelege complexitatea şi dificultăţile economiei româneşti este limitată, în primul rând din cauza pregătirii acestuia, mai ales în contextul unei perioade extrem de dificile precum criza, consideră fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu.

22 afișări
Imaginea articolului Vlădescu apreciază că Boc are o înţelegere limitată a economiei, într-o perioadă extrem de dificilă

Vlădescu apreciază că Boc are o înţelegere limitată a economiei, într-o perioadă extrem de dificilă (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"În ceea ce priveşte capacitatea primului ministru de a înţelege complexitatea economiei româneşti şi mai ales dificultăţile economiei româneşti, cred că există o limită care este generată în primul rând de pregătirea domniei sale, de faptul că a fost nevoit să preia economia românească într-un moment de criză", a spus Vlădescu la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică la Pro TV.

Fostul ministru consideră că dacă economia românească ar fi fost într-o perioadă de creştere ca în anii 2005-2006 ar fi fost mult mai uşor pentru premier.

"Vorbesc despre o înţelegere limitată într-o perioadă extrem de dificilă", a arătat Vlădescu.

Întrebat, în acest context, cine din Guvern se pricepe la economie, Vlădescu a răspuns că, din perspectiva articolelor din ziare, nimeni nu ar avea această capacitate.

"Dacă e să ma iau după ceea ce cred eu că am făcut, (...) în Ministerul Finanţelor s-au făcut lucruri absolut necesare pentru România, care se vor vedea peste ani", a continuat fostul ministru.

Vlădescu a fost remaniat la începutul lunii septembrie, alături de alţi cinci miniştri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici