Video Vlădescu: Nu există niciun fel de discordanţă între Ministerul Finanţelor şi Preşedenţie

Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, a declarat, marţi, pentru Mediafax că "nu există niciun fel de discordanţă între Ministerul Finanţelor şi preşedenţie" pe tema ieşirii României din criza economică.

28 afișări

El a mai afirmat că declaraţiile sale nu reflectă un punct de diferit faţă de cel exprimat de preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele a declarat pe 2 ianuarie, la Sinaia, că 2010 va fi anul în care România "va scăpa de criză" şi că a două jumătate a anului va însemna începutul creşterii economice.

"Am văzut declaraţii de genul Vlădescu versus Băsescu. Nu există niciun fel de discordanţă între Ministerul Finanţelor şi preşedenţie. Preşedintele a exprimat o opinie care este o opinie a multor şefi de stat cum că lumea, Europa şi inclusiv România au o şansă să iasă din criză. Eu am spus că ieşirea din criză şi inclusiv primii ani după ieşirea din criză vor fi nişte ani grei. Acestea sunt declaraţiile mele, la fel cum declaraţia la «figuri impuse» nu este o declaratie vis-a-vis de partenerii noştri externi, cum că ne-ar fi impus să facem ceva. Este o declaraţie în care spun că datorită unor acţiuni interne din anii anteriori, şi aici mă refer la legea pensiilor, la majorările salariale excesive, spaţiul bugetar pe care îl avem pentru dezvoltare este limitat, pentru că trebuie să alocăm aceşti bani pentru salarii, pensii, pentru nişte sisteme de asigurări sociale care au fost dimensionate dincolo de puterea reală a economiei româneşti", a explicat Vlădescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici