Whirlpool închide o fabrică din SUA şi concediază 1.100 de angajaţi

Whirlpool, cel mai mare producător de electrocasnice din lume, va închide o fabrică din Statele Unite şi va concedia 1.100 de angajaţi, urmând ca producţia să fie transferată în Mexic, a anunţat, vineri, grupul.

46 afișări
Imaginea articolului Whirlpool închide o fabrică din SUA şi concediază 1.100 de angajaţi

Whirlpool închide o fabrică din SUA şi concediază 1.100 de angajaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grupul american intenţionează să relocheze din Statele Unite şi un centru pentru dezvoltarea de noi produse, care oferă locuri de muncă pentru 300 de angajaţi, însă nu a stabilit noua locaţie.

Măsura nu va afecta rezultatele financiare pentru anul 2009, a precizat grupul.

Whirlpool a încheiat primul trimestru pe profit, reuşind să compenseze declinul vânzărilor în întreaga lume prin reduceri de costuri.

Profitul net ajustat pentru circumstanţe excepţionale a scăzut cu 27,6%, la 68 milioane de dolari, de la 94 milioane de dolari în primele trei luni din 2008, se arată în raportul financiar interimar al Whirlpool.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici