ZF Mobilio: Serviciile de transfer al datelor sunt scumpe, nu şi aplicaţiile

Aplicaţiile software pentru terminale mobile disponibile în România nu sunt scumpe, dar preţul practicat de operatorii de telefonie pentru serviciile de date nu este adaptat la veniturile populaţiei, a declarat la ZF Mobilio directorul general al Syscom Digital, Maia Novolan.

99 afișări
Imaginea articolului ZF Mobilio: Serviciile de transfer al datelor sunt scumpe, nu şi aplicaţiile

ZF Mobilio: Serviciile de transfer al datelor sunt scumpe, nu şi aplicaţiile (Imagine: Shutterstock)

"Aplicaţiile contra cost nu sunt scumpe pe piaţa locală, în schimb traficul de date este mai scump faţă de alte ţări, sau mai bine spus neadaptat la veniturile din România", a spus Novolan.

Ea a adăugat că aplicaţiile sunt foarte importante pentru companii şi pentru paginile web care furnizează informaţii, deoarece pe piaţa locală sunt active multe telefoane inteligente (smartphone-uri).

"Utilizatorii sunt din ce în ce mai educaţi. Din fericire avem şi operatorii de telefonie care, din dorinţa lor de a capta mai mulţi clienţi, oferă pachete promoţionale cu smartphone-uri. Avem tehnologia necesară în România care să permită un schimb de date foarte mare, în schimb costurile sunt destul de mari", a mai spus reprezentantul companiei.

Syscom Digital este o agenţie de mobile marketing.

Conferinţa dedicată business-ului de aplicaţii mobile ZF Mobilio este organizată de Ziarul Financiar în parteneriat cu Vodafone, Nokia, Samsung şi Penta Group.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici