ZF Power Summit - Niţă: Statul va relua reorganizarea sectorului de producţie de energie electrică

Statul va relua proiectul de reorganizare a sectorului de producţie de energie electrică, vizând crearea de companii puternice la nivel regional, care să utilizeze un mix de resurse, a declarat joi ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

217 afișări
Imaginea articolului ZF Power Summit - Niţă: Statul va relua reorganizarea sectorului de producţie de energie electrică

Constantin Niţă (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Categoric da. Suntem singura ţară din UE cu companii energetice care funcţionează pe o singură sursă", a spus Niţă, la "ZF Power Summit '13", răspunzând unei întrebări pe această temă.

El a adăugat că trebuie creat un mix care să permită tutror companiilor să pornească de pe poziţii de egalitate, "indiferent de costuri şi cine ne critică".

Potrivit oficialului, procesul va implica inclusiv divizarea Hidroelectrica şi crearea unor companii puternice care să fie active şi pe piaţa bursieră.

El a exemplificat cu cazul Marii Britanii, unde există şase companii care au un mix de resurse, predominant fiind cărbunele.

Potrivit oficialului, reorganizarea nu va afecta programul listărilor la bursă, asumat de Guvern în relaţia cu partenerii financiari internaţionali.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici