Zi complicată la BNR. Şedinţa pe probleme de politică monetară ar putea aduce o nouă majorare a dobânzilor

Marţi are loc şedinţa Coniliului de Administraţie al Băncii Naţionale a României pe probleme de politică monetară, care ar putea aduce o nouă majoare a dobânzii de politică monetară.

820 afișări
Imaginea articolului Zi complicată la BNR. Şedinţa pe probleme de politică monetară ar putea aduce o nouă majorare a dobânzilor

Zi complicată la BNR. Şedinţa pe probleme de politică monetară ar putea aduce o nouă majorare a dobânzilor

Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României, a decis pe 5 octombrie majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,50 la sută pe an, de la 1,25 la sută pe an.

Decizia vine pe fondul hotărârilor asemănătoarre luate de băncile centrale din Europa de a majora dobânzile, în încercarea de a tempera creşterea inflaţiei.

Banca centrală din Ungaria a majorat dobânda la 1,8%, cel mai ridicat nivel din ultimii şase ani, în Cehia indicatorul a crescut cu 1,25%, la 2,75%, iar în Polonia dobânda a fost mjoartă de la 0,5% la 1,25%.

România se află pe locul 5 în topul creşterii inflaţiei în UE, cu o creştere de 5,2% în septembrie, pe indicele armonizat al UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici