COMENATRIU Sorin Avram: Noua majoritate, chef la Palatul Victoria

Continuă târguiala pentru funcţii. Cine să fie premier, cine să ocupe scaunul de şef al Camerei Deputaţilor, cine să fie ministru la Sănătate şi cine să fie şef peste alte bucate.

5771 afișări
Imaginea articolului COMENATRIU Sorin Avram: Noua majoritate, chef la Palatul Victoria

Sursă foto: Facebook/ Lucian Daniel Stanciu Viziteu

Negocierile merg împiedicat dacă este să citeşti informaţiile transmise de presă pe surse ori dacă parcurgi postările pe Facebook făcute de participanţii la negocieri sau de către colegi de-ai lor de partid. Totuşi sunt şi veşti încurajatoare. De exemplu, Cristian Ghinea ne anunţă că suntem în secolul XXI şi că treaba va fi bună: ”Pentru că secolul... XXI. USR PLUS, PNL şi UDMR la aceeaşi masă. Am stabilit cadrul de lucru, progresăm. Reformăm România”. Dragoş Pîslaru pare-se că a descoperit, în sfârşit, filmul ”Cei doi papi” şi susţine că negocierile merg ca unse: ”Fum alb pe primul capitol din Programul comun de Guvernare al coaliţiei USRPLUS-PNL-UDMR. Şi ce capitol fain pentru o revoluţie a bunei guvernări - capitolul legat de digitalizare!!! Suntem pe drumul cel bun pentru o Românie orientată spre viitor”.

În timp ce noua majoritate parlamentară îşi negociază funcţiile, industria HORECA stă să crape. 22.000 de companii, multe din zona HORECA, aşteaptă şi acum finanţarea nerambursabilă de 15% din cifra de afaceri. Din informaţiile deţinute de consultantul fiscal Loredana Mihăilă, din cei 22.000 de aplicanţi la măsura M2, doar aproximativ 2.000 au primit notificări din partea autorităţilor şi foarte puţini şi-au încasat banii.
Pe de altă parte, la începutul acestei luni au fost publicate ştiri conform cărora în şedinţa de Guvern s-a hotărât ca firmele din industria HORECA să primească anul viitor o compensaţie de 20% din pierderea cifrei de afaceri a anului 2020 faţă de anul 2019. La mai bine de o săptămână de la şedinţa de guvern, hotărârea nu a fost publicată în Monitorul Oficial.

Pensiunile, hotelurile, restaurantele şi cafenelele nu au nevoie de bani mâine, ci aveau nevoie de ei încă de alaltăieri. Dacă noua majoritatea parlamentară nu-şi negociază mai repede funcţiile, nu formează mai repede guvernul şi nu-l pune pe acesta la treabă, atunci nu va mai avea unde să bea de bucurie pentru că a reuşit s-a instalat la butoane. Nu va avea un de să bea pentru că HORECA va fi murit până atunci, iar PNL, USR-PLUS şi UDMR vor trebui să chefuiască în Palatul Victoria, aşa cum a făcut Guvernul Orban de ziua premierului. Numai că după cum s-a văzut în cazul Orban, participanţii la cheful de Guvern nu păstrează distanţa, cum se întâmplă în cazul petrecerilor din restaurante, care trebuie să respecte măsurile impuse de autorităţi. Şi ar fi şi înghesuială mai mare decât la ziua lui Ludovic Orban, pentru că la masă, pe lângă penelişti, vor trebui să se aşeze şi useriştii, şi plusiştii , şi udemeriştii. Nepăstrând distanţa, atunci riscul de îmbolnăvire va fi unul crescut şi ar fi chiar culmea ca noii conducători să-şi înceapă activitatea cu un concediu medical de 14 zile. Hai noroc!

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici