COMENTARIU Lelia Munteanu: Die kleinen Tricks von Präsident Klaus Iohannis

2057 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Die kleinen Tricks von Präsident Klaus Iohannis

COMENTARIU Lelia Munteanu: Die kleinen Tricks von Präsident Klaus Iohannis sau Micile şmecherii ale preşedintelui Klaus Iohannis.

Micile şmecherii ale preşedintelui Klaus Iohannis.

Amărâtele lui minciuni prin omisiune.

S-a miticizat mitizatul.

E drept că nu va atinge niciodată tupeul lui Şoşoacă şi nici nu va stăpâni pe deplin arta demagogiei politice. Dar promite.

Astăzi, la ora 17, a ieşit să ne informeze, fără să clipească: „Până în aprilie vom avea un Plan Naţional coerent, care va fi depus la Comisia Europeană şi, imediat după ce se primesc toate aprobările necesare, vom începe implementarea în spitale, în şcoli, în locuri de muncă şi pentru mediu. Vom avea în cadrul acestui plan şi multe alte zone care sunt extrem de importante pentru români”.

Pe 26 noiembrie la ora 19.05, ne asigurase: „Am lucrat împreună cu Guvernul liberal în toată această perioadă, astfel încât să ne asigurăm că România va fi pregătită să acceseze din timp Facilitatea pentru Redresare şi Rezilienţă, instrument financiar unic în istoria de până acum a Uniunii Europene. Ţara noastră va putea utiliza peste 30 de miliarde de euro din această Facilitate. Vor fi disponibile fonduri pentru recuperarea economică şi pentru accelerarea potenţialului de creştere în perioada post-pandemie, în baza documentului pe care îl lansăm astăzi în dezbatere publică, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, prin care propunem reforme şi investiţii cu efecte benefice directe asupra vieţii românilor”.

Smecheria e că Planul de Redresare şi Rezilienţă la care s-a lucrat cu atâta preocupare pentru soarta românilor a fost respins de Comisia Europeană ca o însăilare penibilă. Înţeleg că acum îl rescriu „rapid, bine gândit” cam aceleaşi minţi îndemânatice care l-au conceput pe primul.

De ce n-a spus Klaus Iohannis nici un cuvânt despre Buget şi ieşit să fluture din nou panaceul celor 30 de miliarde de la Uniunea Europeană?  Das ist die Frage! (traducere: Aceasta este întrebarea!)

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici