COMENTARIU Sorin Avram: ACUM. Despre urgenţele României

Este curios cum Guvernul României face mereu apel la populaţie să rămână vigilentă şi să respecte recomandările autorităţilor pe perioada epidemiei COVID, ameninţând cu măsuri din ce în ce mai dure pentru a nu scăpa situaţia de sub control, şi cum, pe de altă parte, prezintă, relaxat, un plan de relansare economică întins pe 10 ani.

1249 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: ACUM. Despre urgenţele României

COMENTARIU Sorin Avram: ACUM. Despre urgenţele României

Guvernul ar trebui să fie preocupat, în principal, de ce se întâmplă ACUM, şi nu de ce va fi peste ani şi ani. Nu poţi să stai picior peste picior şi să desenezi autostrăzi, căi ferate şi sisteme de irigaţii ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, ca şi cum economia mondială nu ar fi fost afectată de noul coronavirus, iar COVID-ul nu ar fi dat peste cap planurile întregului glob pământesc.

Apoi, nu e ca şi cum până în prezent România a tot încheiat cu succes mari proiecte de infrastructură şi nu face decât să meargă mai departe.

ACUM, România nu are nevoie de planuri multianuale, ci de planuri care să o ajute să supravieţuiască din punct de vedere economic şi să facă faţă unui eventual al doilea val de COVID.

Totodată, România trebuie să se asigure că va fi mult mai bine pregătită să lupte cu un alt coronavirus, pentru că dacă într-o bună zi omenirea va scăpa de COVID-19, mai devreme sau mai târziu un alt virus îi va lua locul.

ACUM au nevoie firmele afectate de epidemie de injecţii de capital şi de facilităţi fiscale.

ACUM trebuie plătite firmele de construcţii care lucrează la cele câteva investiţii publice, pentru a munci mai cu spor în cele doar două-trei luni care au mai rămas până când vremea se va înrăutăţi, iar şantierele se vor închide până în primăvară.

ACUM trebuie ca fiecare spital din ţară să aibă secţii de boli infecţioase cu propriile saloane de anestezie şi terapie intensivă.

ACUM e nevoie ca toate secţiile ATI să fie dotate cu aparate de ventilaţie şi cu restul aparaturii necesare.

ACUM trebuie ca toate spitalele şi direcţiile de sănătate publică din România să aibă linii de testare de tip PCR.

ACUM trebuie încurajată cu legislaţie şi cu bani producţia românească de măşti, combinezoane şi dezinfectanţi.

ACUM trebuie mărit numărul de locuri la rezidenţiat pentru specializările Epidemiologie şi ATI şi trebuie acordate stimulente financiare epidemiologilor şi specialiştilor în anestezie şi terapie intensivă, astfel încât aceştia să nu mai fie tentaţi să plece în străinătate, iar cei care lucrează afară se se întoarcă acasă.

ACUM e nevoie ca Guvernul şi cele ”n” companii de telefonie mobilă să demareze un program prin care orice elev şi student din România să aibă acces la transferul de date.

ACUM trebuie ca Guvernul să se asigure că orice elev şi student din ţară are tehnologia necesară prezenţei la cursurile online.

ACUM e nevoie ca Ministerul Educaţiei să demareze un program de instruire a profesorilor, astfel încât aceştia să devină experţi în derularea cursurilor de la distanţă. Ei, şi după ce va face toate astea

ACUM, Guvernul se va putea aşeza liniştit pe o terasă, picior peste picior, la o ţigară şi o bere rece, pentru a-şi trage sufletul şi pentru a-şi admira planurile cu viitoarele realizări măreţe.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici