COMENTARIU Sorin Avram: Campania ”Fără credincioşi în funcţii publice”

Mai mulţi consilieri locali aleşi pe listele USR în ţară au refuzat să jure cu mâna pe Biblie la învestirea în funcţii, iar preşedintele partidului, Dan Barna, a spus că ”este dreptul fiecăruia” să jure cum crede de cuviinţă.

415 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Campania ”Fără credincioşi în funcţii publice”

COMENTARIU Sorin Avram: Campania ”Fără credincioşi în funcţii publice”

Următorul pas ar putea fi reînvierea campaniei ”Vrem spitale, nu catedrale!”. Pe cineva trebuie dat vina pentru că spitalele din Bucureşti şi din ţară nu sunt pregătite să lupte cu criza provocată de pandemie. Cineva trebuie să fie vinovat pentru că spitalele sunt slab dotate, în timp ce la Bucureşti s-au băgat bani în Catedrala Neamului, iar în ţară primarii şi consiliile locale au fost darnice cu preoţii care au dorit să ridice noi lăcaşuri de cult ori să refacă unele picturi interioare. După ce populaţia va fi lămurită cine se face vinovat pentru că sistemul medical românesc este anemic se va putea trece, în sfârşit, la rezolvarea altor probleme, cum ar fi poluarea. Astfel, va putea fi lansată campania ”Vrem pedale, nu catedrale!”, în cadrul căreia oamenii vor fi invitaţi să renunţe la maşinile personale pentru a se deplasa cu bicicletele. Pentru a-i convinge pe cetăţenii de la bloc să accepte schimbarea, consilierii USR vor propune, iar consiliile locale vor aproba, pentru că, nu-i aşa?, nu poţi să te opui reducerii poluării, oferirea cu titlu gratuit de pedale. Bicicletele ar fi, totuşi, prea costisitoare pentru bugetele atât de uscate de pandemie.

Preşedintele USR, Dan Barna, are perfectă dreptate atunci când spune că ”este dreptul fiecăruia” să jure cum crede de cuviinţă şi este corect că aleşii USR au libertatea de a alege dacă vor să pună mâna pe Biblie sau nu atunci când depun jurământul. Însă, la fel de corect ar fi ca acelaşi domn Barna să spună electoratului acum, înainte de alegerile parlamentare, dacă partidul său vrea ca după campania ”Fără penali în funcţii publice” să lanseze şi campania ”Fără credincioşi în funcţii publice”. Bineînţeles, cu excepţia celor care jură credinţă USR.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici