COMENTARIU Sorin Avram: Ceremonia de încoronare a lui Dan Cristian Turturică, transmisă de TVR

„Reînfiinţarea canalelor TVR Info şi TVR Cultural reprezintă un act de reparaţie”, spune Dan Cristian Turturică, preşedintele-director general al Televiziunii Publice. Totuşi, cu cine vrea să facă domnul Turturică reparaţiile astea, în condiţiile în care toată lumea se plânge că au dispărut meseriaşii? Se plâng primarii şi preşedinţii de consilii judeţene pentru că nu mai au cu cine face un pod şi cu cine repara un acoperiş de şcoală, dar şi cetăţenii de la bloc, care nu găsesc pe cineva care să le repare o priză ori să schimbe un robinet.

3273 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Ceremonia de încoronare a lui Dan Cristian Turturică, transmisă de TVR

Sursa foto: Facebook

”Nu trebuie să uităm cât de mulţi cetăţeni români au regretat desfiinţarea celor două posturi”, a mai spus domnul Turturică. Câţi dintre dumneavoastră au văzut oameni plângând pe stradă pentru că n-au mai putut vedea emisiunile de bătut apa în piuă de pe TVR Info ori piesele de teatru filmate parcă prin pătura udă în care pentru a înţelege ce se vorbeşte trebuia în prealabil să mergi la un atelier specializat în ascuţit auzul.

”Vom avea ocazia acum să le demonstrăm telespectatorilor cât de importante sunt aceste două proiecte pentru societate”, a afirmat domnul Turturică. Însă, Televiziunea Publică are nu mai puţin de trei canale în care îşi poate demonstra forţa creativă, inventivă şi informativă. Dar o face? Este TVR canalul informativ de care nu se mai pot dezlipi românii? Care este audienţa TVR la ştiri şi la emisiunile de dezbateri? Câte ştiri produce TVR pe zi? Cât de citat este postul datorită invitaţilor şi reportajelor pe care le difuzează? Răspuns: din când în când şi câteodată chiar mai rar.

Ce ar putea aduce TVR nou pe piaţa televiziunilor de ştiri, care şi-aşa este extrem de aglomerată? Aceleaşi accidente de circulaţie, incendii şi bătăi de după blocurile gri se dau în buclă peste tot. Aceleaşi raportări ale cazurilor de infectări şi imagini cu aglomeraţiile din trafic curg pe toate canalele televiziunilor de ştiri. Aceleaşi declaraţii ale politicienilor se învârt ameţitor pe canalele tv, după care sunt comentate de aceeaşi analişti şi banalişti plictisiţi.

TVR Cultural, da. Un teatru tv, un concert de muzică simfonică şi un interviu memorabil cu o personalitate culturală ar merge. Şi-ar găsi public, chiar dacă nu unul foarte larg. 

TVR Info, în niciun caz. Bun, probabil că Dan Cristian Turturică vrea să le mulţumească politicienilor care l-au pus în funcţie, invitându-i la pseudodezbateri şi oferindu-le o platformă de pe care aceştia să aburească poporul cu televizorul. De parcă nu ar fi suficiente astfel de platforme.

Pe de altă parte, domnul Turturică ar putea să le ofere ocupaţie câtorva dintre cei alături de care a luptat fără a precupeţi niciun efort pentru promovarea societăţii capitaliste multilateral dezvoltate şi pentru a-i înfiera cu mânie democratică pe toţi cei care au îndrăznit să-i conteste pe politicienii de bine care, cu mânecile suflecate, au lucrat asiduu la consolidarea statului de drept.

Când presa din România abia îşi duce zilele, mai ales cea din provincie, domnul Turturică îşi permite aroganţa să înfiinţeze un canal tv de care nimeni, în afară de dumnealui şi apropiaţii domniei sale, nu ar avea nevoie.  Şi asta pentru că poate. Pentru că are cu ce.

Pentru Dan Cristian Turturică banii nu sunt o problemă, fiindcă nu-i aduce dumnealui de acasă. Banii sunt din bugetul la care cotizează poporul minţit cu televizorul. Mai puţin cu televizorul fixat pe canalele postului public, pentru că lumea nu se prea uită la acestea.

Probabil că Dan Cristian Turturică se consideră ca făcând parte din categoria regilor neîncoronaţi ai jurnalismului de foarte mare calitate. Acum, profitând de faptul că a ajuns în fruntea Televiziunii Publice, domnul Turturică doreşte să repare nedreptatea care i s-a făcut şi vrea să se încoroneze singur, iar pentru asta s-a hotărât să-şi pună singur pe creştetul capului tichia de mărgăritar numită TVR Info. Ceremonia de încoronare va fi transmisă în direct de TVR. O rară ocazie pentru ca site-urile şi celelalte canale tv să preia, în sfârşit, o ştire de la Televiziunea Publică. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici