COMENTARIU Sorin Avram: Cîţu a demisionat. Ca fost premier, Cîţu nu-şi putea permite luxul de a refuza să o facă

Pe 2 aprilie 2022, Florin Cîţu a demisionat din funcţia de preşedinte al PNL.

4191 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Cîţu a demisionat. Ca fost premier, Cîţu nu-şi putea permite luxul de a refuza să o facă

COMENTARIU Sorin Avram: Cîţu a demisionat. Ca fost premier, Cîţu nu-şi putea permite luxul de a refuza să o facă

Titlu al unui editorial publicat de Mediafax pe 22 martie 2022: ”Florin Cîţu, pe urmele lui Ludovic Orban. Se va ocupa tot Klaus Iohannis”.

În debutul editorialului se arăta că ”speriat că ar putea intra definitiv într-un con de umbră, Florin Cîţu, care era obişnuit cu lumina reflectoarelor de pe vremea când era ministru de Finanţe, premier sau vioara întâi în cadrul ”festivalului democraţiei”, s-a apucat să emită tot felul de păreri. Ba pe partea economică, ba pe partea politică. Mai nou, speriat că nu-l mai bagă în seamă liberalii, dar nici partenerii de la PSD, domnul Cîţu a vorbit despre necesitatea evaluării activităţii miniştrilor liberali şi despre eventuala trimitere acasă a celor care nu sunt capabili să facă reformele negociate în cadrul PNRR”.

Editorialul continua spunând că printre cei vizaţi de afirmaţiile lui Florin Cîţu se număra Lucian Bode, unul din cei patru prim-vicepreşedinţi, în spatele căruia se află influentul Emil Boc. În apărarea lui Lucian Bode a sărit imediat premierul Nicolae Ciucă, în spatele căruia se află Klaus Iohannis.

Final de editorial: ”În loc să stea cuminte în conul său de umbră şi să se mulţumească cu preşedinţia Senatului şi cu funcţia decorativă de preşedinte al PNL, Florin Cîţu a început să o caute cu lumânarea. Domnul Cîţu caută cu lumânarea gloria şi pârghiile avantajoase de altă dată, însă în loc de asta va da peste evaluarea sa ca preşedinte al partidului. O evaluare făcută de Klaus Ioahnnis, iar când preşedintele de facto al PNL face o evaluare se ştie ce iese. A se vedea cazul Ludovic Orban. Spune-se că nemulţumitului i se ia darul. Iar lui Florin Cîţu darul i-l va lua cel care i l-a făcut: Klaus Iohannis. În curând, pentru că într-o perioadă plină de turbulenţe nu mai este nevoie de încă un factor perturbator cum este domnul Cîţu”.

Comentariul din Mediafax a intuit corect că Florin Cîţu se apropie cu paşi repezi de finalul carierei de preşedinte al PNL, cu o diferenţă: domnul Cîţu nu a călcat pe urmele lăsate de domnul Orban, dar drumul pe care a păşit a fost acelaşi. Ludovic Orban nu a înţeles mesajele transmise de Klaus Iohannis direct sau prin intermediari şi s-a încăpăţânat să candideze, în loc să demisioneze.

În schimb, Florin Cîţu a priceput mesajele transmise de Klaus Iohannis prin oamenii săi şi a demisionat. Probabil că i s-a explicat că încă un circ asemănător celui de la Congresul PNL din septembrie anul trecut ar fi fost devastator pentru imaginea PNL, iar replica lui Klaus Iohannis şi a sistemului pe care îl conduce ar fi fost foarte dur. Şi cum un fost ministru de Finanţe şi un fost premier ar putea fi ”agăţat” în diferite feluri, domnul Cîţu şi-a prezentat demisia. În plus, poate că acestuia i s-a promis că va păstra şefia Senatului, măcar pentru o perioadă, şi, astfel, nu va fi nevoit să plece din PNL şi să iasă, astfel, definitiv de pe scena politică, aşa cum s-a întâmplat cu Ludovic Orban, al cărui partid nu există în sondajele de opinie.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici