COMENTARIU Sorin Avram: DNA să meargă să îi ia! De la congresul PNL

Premierul şi ministrul interimar al Finanţelor, Florin Cîţu, crede că în luna august va avea loc o rectificare bugetară. Domnul Cîţu spune că nu ştie dacă această rectificare bugetară va fi făcută în cele 45 de zile cât domnia sa va fi şeful Ministerului de Finanţe. Greu de crezut că acesta va rata ocazia de a-şi folosi pixul pentru a desena traseele pe care o vor apuca banii din bugetul de stat în stat.

14682 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: DNA să meargă să îi ia! De la congresul PNL

COMENTARIU Sorin Avram: DNA să meargă să îi ia! De la congresul PNL

Într-o lună şi jumătate se încheie alegerile în toate filialele partidului şi Florin Cîţu, unul din cei doi candidaţi la şefia PNL, va şti exact care sunt organizaţiile care-l vor susţine la congresul de alegeri din 25 septembrie. Domnul Cîţu va şti care sunt consiliile judeţene şi primăriile, evident, cele conduse de PNL, care merită să primească bani şi care nu.

Iată o oportunitate excelentă pentru DNA, care de multă vreme este ca şi inexistent, de a se evidenţia în lupta cu corupţia. Şi nici nu trebuie să-şi bată capul prea mult pentru a demonstra că merită pe deplin milioanele de euro pe care le încasează de la bugetul public. Procurorii anticorupţie nu trebuie decât să aştepte ziua în care ministrul interimar de Finanţe va semna actele privind rectificarea bugetară şi să vadă unde se duc banii, iar în paralel să citească declaraţiile făcute la şedinţele de alegeri din cadrul PNL, pentru a afla care sunt preşedinţii de consilii judeţene şi primarii care i-au jurat credinţă lui Florin Cîţu.

Pentru a nu exista vorbe la proces, procurorii anticorupţie vor trebui, totuşi, să aştepte ziua de 25 septembrie, pentru a vedea dacă declaraţiile făcute la şedinţele de alegeri din filiale chiar se transformă în voturi pentru Florin Cîţu la congres. Un mare avantaj pentru procurorii DNA ar fi acela că nu vor trebui să alerge prin ţară pentru a face reţineri, ci îi vor avea pe toţi la un loc. Dosarele de dare şi luare de mită de câteva milioane de euro instrumentate în epoca Kovesi ar fi nişte glume în comparaţie cu un singur dosar de luare şi dare de mită în valoare de sute de milioane de euro. Ar fi cea mai mare recoltă de corupţi la hectar din istoria DNA, un succes care ar risipi suspiciunile că această instituţie este o armă aflată la cingătoarea preşedintelui României, pe care acesta o pune doar la tâmpla adversarilor politici şi pe care nu o scoate niciodată pentru a ameninţa Guvernul Său şi Partidul Său. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici