COMENTARIU Sorin Avram: Domnule Klaus Iohannis, ”vă plac” cum arată România?

Din cauza sunetului bombelor de la graniţa de nord a României şi a valurilor de refugiaţi care se mişcă de colo-colo până să reverse peste hotare în drumul lor către Vestul Europei sau până să-şi găsească o matcă în Ţara noastră, oamenii au intrat în panică. O panică întreţinută de nişte autorităţi decredibilizate şi de nişte ”idioţi utili”, dar şi de cei care au interesul să creeze haos într-o ţară membră a Uniunii Europene şi NATO.

5943 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Domnule Klaus Iohannis, ”vă plac” cum arată România?

COMENTARIU Sorin Avram: Domnule Klaus Iohannis, ”vă plac” cum arată România?

Sunt cozi la paşapoarte pentru că unii părinţi şi-au făcut bagajele şi vor să se asigure că vor putea lua şi copiii cu ei, iar fără ca aceştia să aibă paşaport nu o pot face.

Sunt cozi la benzinării pentru că veştile care vin din toate părţile vorbesc despre fel de fel de crize care vor pune stăpânire pe întreaga lume, ca urmare a atacului Rusiei împotriva Ucrainei şi a sancţiunilor impuse de Occident atacatorului.

Sunt cozi la benzinării şi pentru că sunt destui ticăloşi care nu se mulţumesc cu două BMW-uri şi cu plimbatul amantelor pe la Nisa numai de două ori pe an, iar pentru asta sunt în stare să vândă litrul de motorină pentru tractorişti şi cu 30 de lei. Însă, problema preţurilor săltate nejustificat peste noapte are legătură şi cu politica neoliberală la care conducătorii noştri s-au aliniat ca orbeţii, considerând că Statul, cel pe care românii îl plătesc bine, trebuie doar să stea şi să se uite la piaţa liberă cum îşi face ea de cap.

Tot Statul Român este cel care a dat aproape pe degeaba bogăţii ale subsolului, capacităţi de producţie şi de furnizare a energiei, iar acum umblă bezmetic neştiind de unde să o apuce, pentru ca oamenii să nu fie nevoiţi să stea în frig şi întuneric de teamă că nu vor avea cu ce să plătească facturile, iar Ţara să nu fie lovită de o pană de curent.

Acelaşi Stat Român este cel care, din prostie sau cu premeditare, a distrus sistemul de educaţie. S-a umplut Ţara de analfabeţi funcţionali cu diplome şi de doctori plagiatori. Nivelul general de educaţie este atât de scăzut încât nu este de mirare că mulţi merg după fentă şi cred toate prostiile şi intoxicările, pe care nu se mulţumesc să le înghită doar ei, ci le propagă pentru o mână de like-uri şi la alţii care sunt în aceeaşi minte cu ei. Dacă analfabeţii funcţionali ar fi rămas la fotografii cu câini, pisici şi felii de pizza ar fi fost bine, însă aceştia au început să se bage şi în politică, şi în geopolitică, şi în pandemie, şi în tot ce mişcă în ţara asta, râul, ramul. Toţi aceştia au fost încurajaţi să o facă de la cel mai înalt nivel, şi nu oricum, ci cu multă ură şi cu mult venin.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a demonizat un partid, pe care apoi, fără pic de jenă, l-a luat şi l-a pus la masa guvernării. Klaus Iohannis şi susţinătorii săi înfocaţi au încurajat violenţa verbală în spaţiul public, o violenţă dusă la extrem.

Klaus Iohannis a continuat lupta începută de predecesorul său, Traian Băsescu, cu Parlamentul, una dintre instituţiile fără de care o democraţie nu există.

Klaus Iohannis a sfidat presa, nestând de vorba cu acesta decât din an în Paşte, o atitudine care nu a făcut decât să şubrezească şi mai mult încrederea publicului în mass-media. Nici fără presă nu se poate în democraţie.

Atunci când nu i-a convenit ceva, Klaus Iohannis a atacat fără milă alte instituţii fundamentale pentru o democraţie. A lovit în Justiţie atunci când aceasta i-a umblat la case şi a criticat Curtea Constituţională a României.

Klaus Iohannis a călcat Constituţia în picioare de câte ori a avut chef, ca şi cum ar fi călcat apăsat pe covorul roşu pe care i-l întinde Armata pe 1 decembrie şi pe 15 august, atunci când domnia sa catadicseşte să iasă din Palatul Cotroceni ori din casele sale de la Sibiu pentru a-şi arăta tunsura proaspătă, paltonul/sacoul bine călcat şi căciula/ochelarii de soare de ultimă generaţie.

Klaus Iohannis a lucrat vârtos la divizarea societăţii româneşti, iar în rest şi-a văzut de lungi vacanţe, mai ales în străinătate, de schiat şi de plimbatul cu bicicleta, dar şi de crosele sale de golf.

În pandemie, Klaus Iohannis a comunicat de la foarte prost în sus, fiind un adevărat factor destabilizator. Când, dintr-o dată, restricţiile au fost ridicate, semn că pandemia şi-a dat, în sfârşit, duhul, preşedintele României nu a venit cu nicio explicaţie, făcându-se că are treabă cu războiul. Şi nimeni de la vârful acestei Ţări nu a spus nimic referitor la acest subiect.

De aproape 8 ani de când este preşedinte, Klaus Iohannis a mestecat în faţa publicului numai vorbe goale. A mestecat numai nişte banalităţi şi nişte texte vânturate şi de alţii, lucru care i-a îndepărtat chiar şi pe cei mai aprigi susţinători ai.

Klaus Iohannis una a spus şi alta a făcut sau n-a făcut.

Sfidător, încăpăţânat, înverşunat, răzbunător şi lipsit de empatie, Klaus Iohannis ar fi fost un foarte bun dictator. Uitaţi-vă la năzdrăvăniile care le-au trecut prin cap lui Vasile Dîncu şi lui Raed Arafat, care e greu de crezut că s-ar fi apucat de pus prostii pe hârtie fără să-l consulte în prealabil pe Farul Călăuzitor.

Comunicarea oficială este deficitară şi abundă în clişee pe care lumea s-a tot plictisit să le audă. Comunicatorii sunt cam aceiaşi, iar credibilitatea acestora tinde către zero, dată fiind activitatea lor de până acum.

În ceea ce priveşte presa, autocenzura şi cenzura, care este tot mai prezentă, fac ravagii. O autocenzură dictată de analfabeţii funcţionali de pe reţelele de socializare, care te obligă să mergi cu turma dacă nu ai chef să te tot speli după găleţile cu zoaie care ţi se aruncă în cap. Goana după audienţă cu orice preţ este şi ea distrugătoare pentru presă şi, implicit, pentru o societatea care-şi doreşte să fie sănătoasă. Starea de precolaps a presei a fost accentuată şi de atitudinea autorităţilor faţă de ea, aşa cum am mai spus, sau de complicităţile existente între cele două entităţi. Mai este şi sărăcie, iar când spun sărăcie mă refer şi la partea financiară, şi la sărăcia de idei. Ca să nu mai vorbim despre cei săraci cu duhul care emit păreri în scris sau pe sticlă în ciuda faptului că bagajul lor de cunoştinţe încape în buzunarul de la spate al unei perechi de blugi purtaţi de un copil.

Românii şi-au dat de mult seama că între ei şi conducători este o mare prăpastie, şi că, de aceea, trebuie să se descurce pe cont propriu.

Ei, date fiind cele scrise până aici, de asta sunt cozi la paşapoarte, la benzină şi la ulei, deocamdată. De asta, domnule preşedinte, Klaus Iohannis.

Cel mai bun prieten mi-a povestit că un personaj cunoscut din această ţară a fost invitat la o nuntă de rromi, iar la un moment dat a venit unul dintre părinţii mirilor, care l-a întrebat cum se simte şi a adăugat: ”Domnule X, vă plac carnea?”.

Domnule preşedinte al României, Klaus Iohananis, nu că v-ar interesa, dar întreb şi eu: ”Vă plac” cum arată România?

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici