COMENTARIU Sorin Avram: Florin (Cîţu), trimis după ţigări şi după socată

Florin Cîţu încearcă să ne convingă că albul e negru şi că în ciuda noului protocol al coaliţiei domnia sa încă mai este prim ministru al României: ”Rolul acestui protocol nu este de a îngreuna guvernarea, ci este acela de a face lucrurile să meargă mai uşor. Acesta este rolul acestui protocol. Sunt acolo mai multe puncte, poate trebuiau clarificate, să fie toată lumea mulţumită. Era nevoie de o clarificare. Dar rolul este de a face lucrurile (...) în coaliţie mai simplu. Până la urmă, deciziile politice sunt decizii politice, deciziile guvernamentale se iau în Guvern”.

1421 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Florin (Cîţu), trimis după ţigări şi după socată

COMENTARIU Sorin Avram: Florin (Cîţu), trimis după ţigări şi după socată

Întrebare simplă: în condiţiile noului protocol al coaliţiei premierul României ar mai fi putut să-l înlocuiască din funcţie pe ministrul Sănătăţii? Singurul om care ar putea răspunde afirmativ la această întrebare ar fi Florin Cîţu, care imediat ne-ar explica şi că în ciuda crizei sanitare economia României este în continuă creştere. Într-o creştere în ”V”, binenînţeles.

În noul procotol scrie că ”dat fiind că prim-ministrul a fost învestit cu încrederea membrilor acestei coaliţii, prerogativa constituţională a prim-ministrului privind trimiterea cererii de revocare a unui ministru către Preşedinte se exercită după informarea prealabilă a formaţiunii care l-a propus pe ministru, pe baza unor argumente cuprinse într-o evaluare obiectivă făcută de premier şi după o dezbatere în coaliţie”. Aşadar, România nu mai are prim ministru, ci un angajat pe postul de şef al Guvernului care răspunde comenzilor coaliţiei de partide aflate la putere.

În ieşirile publice, de regulă, vicepremierul Dan Barna, copreşedinte al USR-PLUS, îi spune aşa-zisului premier al României Florin. Nu Florin Cîţu, nu domnul Cîţu, nu premierul Cîţu şi nici măcar domnul Florin, ca la piaţă, la bufetul gării sau la frizerie.

Prin semnarea noului protocol al coaliţiei, Dan, Dacian, Ludovic şi Kelemen au lăsat România fără funcţia de prim ministru, înlocuind-o cu cea de Florin. Un Florin care cât timp liderii coaliţiei iau deciziei în numele Guvernul României poate face o cafea ori poate trage o fugă până la colţ după un pachet de ţigări sau după o socată. Depinde de ce poftesc domnii (Dan, Dacian, Ludovic şi Kelemen).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici