COMENTARIU Sorin Avram: Ipocrizie marca ministrul Energiei. Virgil Popescu, şedinţă de partid într-o sală scăldată de lumina neoanelor. Totuşi, nu becurile sunt problema

3845 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Ipocrizie marca ministrul Energiei. Virgil Popescu, şedinţă de partid într-o sală scăldată de lumina neoanelor. Totuşi, nu becurile sunt problema

FOTO Virgil Popescu/Facebook

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, nu poate dormi noaptea din cauza frământărilor populaţiei şi a industriei legate de viitoarele facturi la energie. Acum să nu creadă cineva că, fiind obosit, domnul Popescu se odihneşte ziua. Nu, ministrul participă la întâlniri de partid. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, domnul Popescu a scris: ”Alaturi de colegii mei din Mehedinti am avut o intalnire de lucru la Vinjulet. I-am avut alaturi pe liberalii din Burila, Gogosu, Devesel, Jiana si Vinjulet. Le multumesc colegilor din organizatie pentru ca sunt dedicati intereselor mehedintenilor. In saptamanile urmatoarea voi avea mai multe intalniri cu liberalii din Mehedinti”. Întâlnirea a avut loc într-o sală puternic luminată cu neoane, şi nu cu becuri Led, acelea despre care domnul ministru spune că sunt mai economice. Aşadar, Virgil Popescu are comportamentul unui popă de ţară - ”nu trebuie să faci ce face popa, ci numai ce spune acesta”. Din câte se observă din postarea domnului ministru, acesta nu face economie la energie, dar face la diacritice. 
 
Una dintre cele mai mari inepţii produse de autorităţile române în ultimii ani o reprezintă intenţia de a veni în întâmpinarea cetăţenilor de la casă şi de la bloc cu un program ”rabla” pentru becuri. Probabil că va fi ceva de genul: mergi la nu-ştiu-ce centru cu trei becuri obişnuite de câte doi lei fiecare şi primeşti la schimb un voucher în valoare de 6 lei cu care cumperi alte trei becuri Led la 7 lei bucata. Nu ar fi de mirare ca din populism şi din cauză că nu are soluţii la o problemă atât de complicată cum este cea generată de producerea, transportul şi furnizarea energiei în diferitele ei forme, Guvernul să lanseze un program ”rabla” şi pentru bateriile pentru lanternă, dar şi pentru bateriile ceasurilor de mână. 
 
Nu becurile, televizoarele şi laptopurile sunt problema într-o casă, ci poate un frigider cu congelator mai puţin performant şi o maşină de spălat generaţie mai veche. Au ajuns oamenii, în special cei mai în vârstă, să se întrebe dacă să mai aprindă becul atunci când merg la baie ori dacă nu cumva ar face bine să se uite la doar jumătate de serial tv. Aceştia se tem o dată că vor avea foarte mult de plătit, iar a doua oară se gândesc ca nu cumva sistemul energetic naţional să intre în colaps, iar apoi diferiţi deştepţi care nu ştiu nici măcar în ce măsoară energia electrică să-i scoată vinovaţi pe la televizor ori pe reţelele de socializare de prăbuşirea sistemului energetic naţional. Săracii oameni, după ce că regimul comunist i-a ţinut în întuneric şi în frig, acum vor să se ţină singuri în întuneric şi în frig, ca nu cumva să fie acuzaţi că pun piedici construirii societăţii capitaliste multilateral dezvoltate. 
 
În ăst timp, ministrul PNL al Energiei, Virgil Popescu, are întâlniri ”de lucru la Vinjulet”, unde-i are alături ”pe liberalii din Burila, Gogosu, Devesel, Jiana si Vinjulet”. 
 
Problema nu este reprezentată de becurile multe sau puţine din casele oamenilor şi de pe străzile oraşelor şi comunelor, problema este că sistemul de distribuţie a energiei electrice construit de Statul Român a fost încredinţat pe nimic unor companii din străinătate, unele dintre ele având capital de stat, companii care ani întregi şi-au făcut de cap în loc să facă investiţii şi pună la punct nişte criterii clare de citire şi facturare a consumurilor şi să scrie nişte facturi din care lumea să înţeleagă câte ceva. 
 
Problema este că s-au închis unităţi de producţie a energiei poluante fără să se pună mare lucru în loc şi au apărut certificatele verzi, pe care tot populaţia trebuie să le plătească. Problema este că nu s-a investit în energii regenerabile. Problema este că băieţii deştepţi din energie nu au dispărut, ci din contră: aceştia s-au căsătorit, au făcut copii, iar băieţii lor au crescut cât cresc alţii în 7 ani şi au devenit rapid la fel de deştepţi. Apoi, mai este şi ANRE-ul, un organism care reprezintă un club select al celor cu salarii de peste 10.000 de euro în care sunt primite doar ”pilele” partidelor aflate la putere. 
 
Pe scurt, pe foarte scurt despre asta este vorba. În rest, nu uitaţi că ministrul Energiei, Virgil Popescu, nu doarme noaptea din cauza frământărilor populaţiei şi a industriei legate de viitoarele facturi la energie, iar ziua nu se odihneşte, ci este alături de liberalii mehedinţeni din ”Burila, Gogosu, Devesel, Jiana si Vinjulet”. Cu un aşa ministru al energiei, care ”zboară” atât de jos, undeva pe deasupra unor localităţi din Mehedinţi, cum să aibă România soluţii adevărate la problemele energetice? 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici