COMENTARIU Sorin Avram: Klaus Iohannis, absent nemotivat şi în acest an

Trebuie să fiţi sincer şi să recunoaşteţi că nu aţi fost cu ”noi” nici atunci când am mers să le cumpărăm ghiozdane şi tenişi copiilor înainte de începerea noului an şcolar şi nici când am fost la farmacie ca să luăm medicamente.

1473 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Klaus Iohannis, absent nemotivat şi în acest an

Nu eram împreună nici în ziua de pensie, aia mică, nu cea nesimţită, şi nici atunci când am aflat de la funcţionarul bancar că a crescut dobânda. Nu aţi fost cu ”noi” nici atunci când am făcut operaţiile pe cord deschis şi nici când am fost anunţaţi că trebuie să intervenim pentru stingerea unui incendiu. Nu am fost împreună nici la grătare, nici la berea de după miuţa cu băieţii şi nici pe stadion, la un nou eşec al Naţionalei de fotbal. Nu ne-am bucurat împreună la reuşitele lui David Popovici şi nici de succesul canotorilor care au obţinut medalii de aur la Mondiale.

Nu aţi fost cu ”noi” nici la însămânţările de primăvară şi nici la recoltatul porumbului, nu ne-am intersectat nici la asfaltarea unor drumuri comunale şi nici n-am plantat puieţi de brad împreună. Nu am scris împreună proiecte pe fonduri europene, nu aţi fost alături de ”noi” după ce au apărut turbulenţe pe piaţa de energie şi am fost nevoiţi să închidem o secţie de procesare a laptelui şi nici atunci când am inaugurat o nouă grădiniţă.

Ca în fiecare an, şi anul acesta aţi fost absent, cel mai adesea absent nemotivat. Nu v-aţi găsit niciodată timp să coborâţi printre oamenii simpli pentru a avea dialoguri deschise şi sincere, astfel încât să vă faceţi o idee despre cum gândesc şi ce-şi doresc oamenii din această ţară. Bine, lumea vorbeşte că de la înălţimea funcţiei pe care încă o ocupaţi, dumneavoastră nu vă coborâţi să staţi de vorbă nici cu cei cu care, teoretic, ar trebui să colaboraţi.

”Noi” nu avem toate deplasările în ţară şi în străinătate decontate, nu avem toate weekend-urile libere şi nici un fond de protocol nelimitat. ”Noi” nu am fost împreună cu dumneavoastră nici la dineuri oficiale, nici la golf şi nici la schi.  

De aceea, domnule Klaus Iohannis, este total deplasat ca în ziua de 31 decembrie 2022 să vă adresaţi românilor spunând: „Chiar dacă a fost un an foarte dificil pentru noi toţi, marcat de crize profunde şi de un teribil război care se desfăşoară la graniţele noastre, privim cu speranţă şi încredere către noul an 2023, care stă să înceapă. Provocările de proporţii istorice pe care le-am avut de înfruntat au scos în evidenţă tăria noastră de caracter, capacitatea de a rămâne solidari, uniţi şi hotărâţi să depăşim cu bine orice obstacole”. 

Care ”noi toţi”, care ”dificil pentru toţi”, care ”tăria noastră de caracter”, care ”capacitate de a rămâne solidari” şi care ”uniţi”? Nu mimaţi că sunteţi ca ”noi toţi” şi că suntem în aceeaşi barcă, pentru că nu este deloc aşa. Şi nici nu vă stă, domnule preşedinte. Dacă, din greşeală, cineva vă atinge şi vă ia vopseaua? Vopseaua de pe geaca aia roşie cu care aţi ieşit în stradă pentru a apăra, chipurile, democraţia, aceea fiind ultima dumneavoastră ieşire mai consistentă printre simplii cetăţeni ai acestei ţări.

La mulţi ani, domnule Iohannis! Şi la mulţi ani şi ”nouă”!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici