COMENTARIU Sorin Avram: Meditaţiile profesorului Klaus Iohannis, mai ieftine cu 50 de bani

Cel mai competent guvern din istoria României, în viziunea preşedintelui Klaus Iohannis, pune de la el, de fapt din banii contribuabilului, 50 de bani la litrul de combustibil. Conform domnului preşedinte, Guvernul Său face „atât cât se poate” şi ”până la urmă şi 50 de bani... Sunt 50 de bani pe care nu îi dai când alimentezi la pompă”. 50 de mulţumiri şi sărut mâna, boieri dumneavoastră!

2518 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Meditaţiile profesorului Klaus Iohannis, mai ieftine cu 50 de bani

COMENTARIU Sorin Avram: Meditaţiile profesorului Klaus Iohannis, mai ieftine cu 50 de bani

Cu cei 50 de bani de la Guvern, la un plin de benzină se economisesc 20 de lei. Şi câte nu se pot face cu 20 de lei. De pildă, mai pui un leu şi îţi cumperi un pachet de ţigări. Însă, cum fumatul dăunează grav sănătăţii este indicat să te laşi. Mai bine mănânci ceva. Mai pui 5 lei şi îţi comanzi un prânz de la restaurant. Dar ştii ce mănânci? Mai bine îţi cumperi ceva şi îţi preparai acasă. Toată lumea ştie că peştele este sănătos. Pe lângă cei 20 de lei mai pui 10 şi îţi cumperi 200 de grame de file de somon afumat, salată, pâine şi gata! Da, dar pâinea îngraşă, aşa că renunţi la ea. Deci, cu 25 de lei ai de-o masă sănătoasă. Sau poţi să mergi la un film cu economiile făcute la benzină. Şi dacă o faci într-o zi de marţi rămâi şi cu 5,1 lei în buzunar, pentru că ”dacă e marţi, e preţ de cinemarţi”. Şi câte nu se pot face cu 5,1 lei. De exemplu, dacă mai pui 0,9 lei poţi să bei trei cafele de la automat. Dar cum prea multă cafea strică, bei una singură, iar 3,1 lei îi pui deoparte şi aştepţi următorul plin de benzină, de pe urmă căruia îţi rămân alţi 20 de lei. Şi cu 23,1 lei în buzunar altfel ţi se pare viaţa.

Dacă domnul Iohannis are alte idei de cum se pot cheltui 20 de lei cu cap ar trebui să ne spună şi nouă, ca să nu aruncăm banii pe tot felul de prostii.

Guvernul Său dă 50 de bani pentru fiecare litru de combustibil doar pentru ca premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Klaus Iohannis să nu poată fi întrebaţi: ”Dar de ce nu aţi făcut nimic pentru a combate creşterea preţului la combustibil, aşa cum s-a făcut în alte ţări?”. Doar pentru asta. Şi, atenţie! Decizia are un termen de valabilitate de doar trei luni. După aceea, Dumnezeu cu mila şi Klaus Iohannis cu declaraţia: ”Atâta s-a putut”.

Dacă domnul Iohannis ar fi fost şi acum un modest profesor de fizică în molcomul Sibiu al domniei sale şi pentru a-şi rotunji veniturile ar fi acordat meditaţii, oare ar fi oferit o reducere de măcar de 50 de bani pe şedinţă? Poate că da, cu toate că nu este uşor să întreţii atâtea case câte are domnia sa.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici