COMENTARIU Sorin Avram. Moţiunea de cenzură a PSD, cu „muniţie” de la Ludovic Orban

Dacă liberalii nu ar fi declanşat „Festivalul democraţiei”, determinat de împingerea premierului Florin Cîţu către scaunul de preşedinte al PNL, niciodată nu ar fi ieşit la iveală umbre ale trecutului şi modul defectuos de guvernare. Fără acest festival de îmbrînceli, înjurături şi dezvăluiri, liberalii ar fi stat spate în spate şi s-ar fi apărat coordonat de atacurile venite din partea partenerilor de guvernare şi dinspre Opoziţie. Mai mult, ar fi contraatacat violent.

5540 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram. Moţiunea de cenzură a PSD, cu „muniţie” de la Ludovic Orban

COMENTARIU Sorin Avram. Moţiunea de cenzură a PSD, cu „muniţie” de la Ludovic Orban

Din informaţiile aduse la suprafaţă de bătălia pe viaţă şi pe moarte politică dintre tabăra Orban şi tabăra Cîţu reiese că apucăturile liberalilor sunt asemănătoare cu cele etalate de PSD aka Ciuma Roşie, fără de care liberalii n-ar fi câştigat alegerile locale şi un nou mandat de preşedinte al României, şi nu ar fi ajuns la guvernare.

Pe măsură ce se apropie data alegerilor interne din PNL atacurile dintre cele două tabere sunt tot mai dure.  

Încă preşedintele PNL, Ludovic Orban, fost conducător al Guvernului Său, a spus un lucru foarte grav: cu actualul sistem de licitaţie, implementarea tuturor proiectelor de investiţii aprobate pe lista-sinteză la Compania Naţională de Investiţii (CNI) va dura 20 de ani!!! Adică, milioane de români cărora li se spune că în cel mai scurt timp se vor bucura de noi unităţi sanitare, săli polivalente, stadioane, patinoare şi cămine culturale au fost minţiţi.

Totodată, Ludovic Orban subliniază că „la ora actuală, 16 ţări europene au PNRR-ul aprobat şi deja au primit avansurile de 13%”, în timp ce PNRR-ul României căruia numai nu-i dă de cap Guvernul Său în fruntea căruia se află Florin Cîţu nu a fost aprobat.

Acelaşi Florin Cîţu doar vorbeşte despre un nou plan de investiţii care să vină în sprijinul localităţilor, pe care l-a botezat Anghel Saligny, în timp ce Ludovic Orban afirmă că încă din luna ianuarie a acestui an a pledat pentru implementarea unui program naţional de dezvoltare, PNDL 3.

Iată doar trei elemente care nu îl recomandă pe Florin Cîţu să mai rămână în fruntea Guvernului Său, care, totuşi, ar trebui să fie al României, nu al preşedintelui României, şi să se cocoaţe şi pe scaunul de şef al principalului guvernământ. Într-un fel, Ludovic Orban scrie moţiunea de cenzură pe care social-democraţii, care mimează opoziţia, au anunţat că o vor depune. O moţiune de cenzură care nu are şanse să treacă, dar care îi va pune într-o situaţie delicată pe parlamentarii liberali care-l susţin pe Ludovic Orban şi aprobă criticile acestuia împotriva Guvernului condus pe trei cărări de Florin Cîţu.

 


 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici