COMENTARIU Sorin Avram: Multe ordonanţe şi doar câteva măşti şi combinezoane

Stări de urgenţă şi de alertă, ordonanţe şi hotărâri de Guvern, indicaţii preţioase şi detaşări cu forţa. La asta se pricepe de minune Guvernul României.

1508 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Multe ordonanţe şi doar câteva măşti şi combinezoane

După ce s-a întâlnit cu sindicaliştii din sănătate, premierul Ludovic Orban a observat că aceştia nu sunt de acord ca medicii şi asistentele să meargă voluntar la spitalele unde este nevoie de ele şi atunci autorităţile le vor detaşa forţat pe acestea. Ca să mai îndulcească decizia, iar cadrele medicale să nu se considere nişte adevăraţi iobagi pe câmpurile boierilor, premierul a promis câţiva bani în plus: ”Ce am discutat, într-adevăr, este ca pentru anumite categorii de persoane, cum sunt medicii anestezişti, care lucrează în secţiile de terapie intensivă, acest spor de 50% pe care îl primesc pentru detaşare să fie suplimentar faţă de sporul pe care îl primesc cei din secţiile de terapie intensivă şi aici, dacă e necesar, chiar putem face această clarificare într-o ordonanţă de urgenţă”.

Deci, o nouă ordonanţă de urgenţă. Într-o altă ordonanţă de urgenţă, Guvernul Orban arată că personalul medical din spitale poate primi bonusuri cu valori cuprinse între 5% şi 30% din salariu. Numai că Guvernul a uitat să spună şi din ce bani vor fi acordate premiile. De exemplu, managerul Spitalului Municipal Rădăuţi, Traian Andronachi, a întrebat dacă sporurile vor fi suportate din bugetul de stat, iar răspunsul  Ministerului Sănătăţii nu a venit nici după o săptămână. Domnul Andronachi spune că ar vrea să-i recompenseze pe colegii săi care au lucrat non-stop în plină criză sanitară, după ce Spitalul Judeţean Suceava a fost răpus de noul coronoavirus, iar pacienţii din întreg judeţul cu aproape 700.000 de locuitori erau transportaţi la Rădăuţi. Numai că spitalul pe care-l conduce, fiind unul mic, nu are de unde să ofere premii.

În ceea ce priveşte sprijinul financiar şi material primit, domnul Andronachi a spus că în conturile spitalului suport COVID au ajuns 825.000 de lei, iar în magazie au fost aşezate bunuri în valoare de 1,5 milioane de lei. Însă, atenţie, donaţiile au fost făcute de diferite firme din zonă, dar şi din ţară, de persoane fizice, de organizaţii neguvernamentale şi de Biserica Ortodoxă Română. Cu ce a contribuit Guvernul specializat în stări de urgenţă şi de alertă, ordonanţe şi hotărâri, indicaţii preţioase şi detaşări cu forţa? Traian Andronachi: ”E vorba de câteva măşti, câteva sute de măşti, câteva combinezoane şi cam atât”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici