COMENTARIU Sorin Avram: Mulţumiri pentru compensare, domnule general Ciucă!

7322 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Mulţumiri pentru compensare, domnule general Ciucă!
Armata guvernamentală condusă de generalul în rezervă Nicolae Ciucă a repurtat o nouă victorie în lupta cu preţurile la energie! Conform domnului Ciucă, comandantul Guvernului, modificările aduse OUG 27/2022 urmăresc să extindă măsurile de protecţie a populaţiei şi economiei faţă de creşterile de preţuri înregistrate la energie şi gaze naturale.
 
Neînfricatul general a declarat ce l-a mânat în luptă: ”Am avut în vedere să asigurăm protejarea populaţiei şi a economiei. Sunt 98% dintre gospodăriile care vor beneficia de această plafonare/compensare la energie şi apreciem că astfel vor fi ferite de creşterile preţurilor la energie electrică şi gaze naturale”. Ferirea asta va dura până pe 31 august 2023. Mulţumim, domnule premier, să trăiţi, domnule general, şi sărut mâna, boierule! Însă, dacă permiteţi, din ce bani se asigură compensarea preţurilor? Poate aţi găsit o comoară în teatrele de operaţiuni în care aţi fost şi v-aţi gândit să o valorificaţi acum în beneficiul poporului român drept mulţumire pentru că nu vă contestă dreptul de a ocupa funcţia de premier? Ori poate că aţi făcut chetă la PNL pentru a acoperi diferenţa de preţ? Dacă da, au contribuit şi colegii mai bogaţi din PSD la această chetă? Sau faceţi împrumuturi externe fără număr, fără număr, fără număr, împrumuturi pe care generaţiile viitoare ale celor pe care acum spuneţi că îi protejaţi vor trebui să le achite? 
 
Pe de altă parte, domnule prim ministru, ce măsuri a luat guvernul pe care cu onor îl conduceţi pentru a diminua preţurile la energie, astfel încât compensările pe care le acordaţi dumneavoastră cu atâta largheţe din buzunarele altora să fie mai mici? Şi încă ceva: ce a făcut guvernul în fruntea căruia vă aflaţi pentru a mări capacitatea de producere a energiei? 
 
Totodată, cine se ocupă de exploatarea resurselor energetice şi de transportul şi distribuţia energiei electrice şi a gazului metan, cine face preţurile pe piaţa energiei şi cine controlează acestă piaţă?
Şi, cu scuzele de rigoare, domnule Ciucă, care este formula de calcul a energiei şi în ce se măsoară aceasta? Dacă nu ştiţi, puteţi să-l întrebaţi pe profesorul de fizică datorită căruia aţi ajuns în fruntea Guvernului României. 
Încă o dată, mulţumiri pentru compensare, domnule Ciucă!
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici