COMENTARIU Sorin Avram: Rareş Bogdan şi Klaus Iohannis trebuie să plece. Nu în etape, ci dintr-odată

Printre întrebările ”Vom avea cu ce să plătim curentul la iarnă?”, ”Cât vor mai creşte preţurile la mâncare?” şi ”Oare, nu cumva, Doamne fereşte, războiul va ajunge şi în România?” s-a mai strecurat una: ”România va fi primită în spaţiul Schengen?”. Şengăn, pentru marele public. Dacă vreun institut de sondare a opiniei publice ar întreba poporul ce este aia Şengăn şi la ce foloseşte acesta, probabil că nu ar fi puţini aceia care ar răspunde că nu ştiu ce să spună, pentru că ei nu sunt din respectivul spaţiu, ci din Caraş-Severin, Dolj, Maramureş ori Suceava.

27040 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Rareş Bogdan şi Klaus Iohannis trebuie să plece. Nu în etape, ci dintr-odată

COMENTARIU Sorin Avram: Rareş Bogdan şi Klaus Iohannis trebuie să plece. Nu în etape, ci dintr-odată

Rareş Bogdan, fost realizator de emisiuni patriotice la o televiziune în care era prezentată realitatea, însă numai uneori, iar câteodată chiar mai rar, şi care astăzi este europarlamentar, dar şi membru al coaliţiei de guvernare în calitatea sa de prim-vicepreşedinte PNL, a declarat referitor la Şengăn: ”Există şanse mari ca România să reuşească să intre în zona de spaţiu Schengen aeroportuar până în 26 martie, şi pe zona de trecere terestră şi feroviară chiar mai repede. Dar nu vreau să înaintez o dată. Consiliul JAI de pe 8 decembrie, de la Praga, va fi hotărâtor, sigur că în cadrul acestui consiliu, din păcate, România nu va avea drept de vot, deşi va participa”.

Cum ar veni, ar fi vorba despre o intrare a României în Şengăn în etape. Însă, domnul Bogdan nu a intrat în Parlamentul European, care îi asigură statut, masă, casă, avioane şi venituri îndestulătoare, în etape. Adică, nu a fost mai întâi deschizător de uşi, om de serviciu, liftier, făcător de cafele, cărător de geantă şi consilier, şi mai apoi europarlamentar. Şi nici şeful său, profesorul de fizică cu viză de flotant la Bucureşti, nu a fost paznic la Palatul Cotroceni, făcător de ceaiuri, cărător de mapă şi consilier înainte de a deveni preşedinte.

Ori intrăm, ori nu intrăm? Ori suntem bărbaţi, ori nu mai suntem? Scuze. Nu am vrut să fac discriminare de gen. Orin suntem PNL, ori nu mai suntem? După ce România a securizat graniţele şi a dus o furibundă campanie anticorupţie, iar, mai nou, a devenit şi masă, şi casă, şi aliat, şi tot ce vreţi pentru Ucraina, demonstrând că este trup şi suflet alături de  UE şi NATO, ar fi chiar culmea ca această Românie să fie ţinută la uşa Şengăn ca o rudă săracă de la ţară, în continuare.

Din punct de vedere tehnico-tactic, România îndeplineşte condiţiile pentru primirea în spaţiul Şengăn de multă vreme. Însă, dacă nici acum ţara noastră nu va fi acceptată în Şengăn, atunci Rareş Bogdan, Klaus Iohannis şi toţi cei împreună cu dânşii ar trebui să părăsească spaţiul public. Şi nu în etape, ci dintr-odată.
Ar trebui, însă nu se va întâmpla acest lucru, pentru că scuze se găsesc mereu: vremea a fost nefavorabilă, dar mai ales vremurile, ne-a furat arbitrul, lumea e rea sau Dumnezeu avea altceva de făcut. Probabil că îi era verificat paşaportul la intrarea în spaţiul Şengăn.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici