COMENTARIU Sorin Avram: Singura soluţie, fără Constituţie!

7916 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Singura soluţie, fără Constituţie!

COMENTARIU Sorin Avram: Singura soluţie, fără Constituţie!

Oricât ar încerca premierul PNL, Ludovic Orban, şi cei împreună cu dânsul să arate că CCR reprezintă o anexă a PSD şi că principalul scop al acesteia este să pună piedici actualei guvernări, nu va reuşi. Nu va reuşi mai ales după ce Augustin Zegrean, fostul preşedinte al CCR, a declarat răspicat: „De la început am spus că guvernanţii în loc să se apuce să critice Curtea, să înjure judecătorii, mai bine s-ar fi apucat să facă proiectul de lege, pentru că au mai păţit în primăvara asta cu COVID-ul, când s-a trecut de la starea de urgenţă la starea de alertă. Nu era legislaţie şi ştiţi bine că trei zile s-au rugat de oameni să stea în casă. Acum, când Curtea a dat această decizie, s-a repetat figura. Eu cred că ei aşa vor să facă”. Autorul acestor declaraţii numai de pesedism nu poate fi acuzat, activitatea acestuia în fruntea Curţii Constituţionale demonstrând asta cu vârf şi îndesat.

Nici Daniel Morar, actual membru al CCR şi fost şef al DNA, nu poate fi acuzat că ar suferi de ”ciumă roşie”. La fel ca domnul Zegrean, şi domnul Morar i-a criticat pe guvernanţi pentru că atacă sălbatic deciziile luate de cei puşi să vegheze la respectarea Constituţiei în litera şi spiritul ei.

Toţi cei care critică astăzi CCR au votat cu mâna pe Constituţie că o vor respecta. Atacurile repetate la adresa CCR demonstrează că Legea fundamentală a Ţării nu mai reprezintă decât o culegere de texte aşezate între nişte coperţi pentru a avea pe ce pune mâna în timpul jurământului cei care ajung în demnităţi publice. Cum întâmplările din ultima perioadă arată că nu mai există pic de respect pentru CCR şi, implicit, pentru Legea fundamentală a României, mascarada cu jurământul  pe Constituţie ar trebui să înceteze.

Singura soluţie, fără Constituţie! De-acum încolo, preşedintele României, miniştrii şi parlamentarii ar trebui să jure, aşa cum făceau şi în copilărie, pe roşu. Sau pe galben. Depinde de culoarea politică a celor care depun jurământul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sorin avram

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici