Constantin Boştină, la Interviurile lui Cristoiu, de la ora 20.00, la ALEPH NEWS

  • • Constantin Boştină: În 1989, Ceauşescu nu mai era nici măcar Ceauşescu din 70, chiar de la începutul lui 80, când l-am cunoscut eu foarte bine ca secretar personal al lui, nu mai era acelaşi. Era un om care deja nu mai găsea racordarea cu realitatea (…) Şi doi, un lucru pe care el l-a sesizat, dar nu a ştiut cum să iasă din el, trecerea unei părţi din putere către către soţie, Elena Ceauşescu, care, în foarte multe situaţii, intervenea.
  • • Constantin Boştină: În opinia mea, şi atunci, şi acum, conducătorii nu-şi aleg şi nu-şi constituie o echipă ancorată în realităţile statului pe care îl conduc. Îşi fac o echipă pe anumite interese şi pe anumite afinităţi personale faţă de ceea ce ar putea să fie. Şi din acest punct de vedere unii dintre ei nu au cultura politică sau nu au practica socială, nereuşind să vină şi să convingă.
  • • Constantin Boştină: La 22 decembrie, în momentul în care au început mişcările masive în Bucureşti, imediat secretariatul judeţean de partid a plecat, eu am rămas în birou. Numai că eu simţisem câte ceva cu câteva zile înainte şi am scos din bliblioteca din biroul meu toate cărţile cu Ceauşescu.
880 afișări
Imaginea articolului Constantin Boştină, la Interviurile lui Cristoiu, de la ora 20.00, la ALEPH NEWS

Constantin Boştină, la Interviurile lui Cristoiu, de la ora 20.00, la ALEPH NEWS

Sâmbătă, 17 iulie, Constantin Boştină, fostul secretar personal al lui Nicolae Ceauşescu şi autorul volumului În ochiul ciclonului, intră sub tirul întrebărilor şi curiozităţii publicistului Ion Cristoiu.

Cum a ajuns secretarul personal al lui Nicolae Ceauşescu? De ce s-au revoltat studenţii în 1968 şi cum a reacţionat Nicolae Ceauşescu? Care a fost motivul pentru care Nicolae Ceauşescu a pierdut puterea în 1989? Cum a trăit Constantin Boştină Revoluţia din decembrie 1989? Care erau atunci relaţiile cu Ion Iliescu şi cum a reacţionat când acesta i-a cerut ajutorul? Va rămâne Nicolae Ceauşescu în istorie?

Sunt doar câteva din întrebările la care vei afla răspunsul în seara aceasta, de la ora 20.00, la Interviurile lui Cristoiu de la Aleph News.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici