PREZENTUL FĂRĂ PERDEA Marius Oprea / Cavalerul fără de prihană Voiculescu, în luptă cu hidra corupţiei, cere capul lui Negoiţă

Cînd am văzut cum revine din lumea mutanţilor politici retraşi în adormire, Vlad Voiculescu, cerîndu-i demisia primarului Robert Negoiţă, care a fost trimis în judecată, la capătul potecii pe care a bătătorit-o spre DNA, mi-am adus aminte imediat de unul din scandalurile ”acoperite” din trecut. Precum cel al contractului cu Bechtel-ul, de pildă, despre care nu se mai vorbeşte, în mod strategic, aşa cum nu se mai vorbeşte nici de furtul de date de la ministerul Sănătăţii, de pe cînd Voiculescu era ministru. De ce? Pentru că industria pharma are bani. În prezent, cei mai mulţi bani. Şi cea mai mare putere politică şi mediatică. De Vlad Voiculescu nu se atinge niciun procuror, dar primarul ”dezvoltator” Negoiţă, care nu e nici el vreun înger, a făcut bătături la degete, de la atîtea declaraţii date la DNA, în ultimul deceniu.

1667 afișări
Imaginea articolului PREZENTUL FĂRĂ PERDEA Marius Oprea / Cavalerul fără de prihană Voiculescu, în luptă cu hidra corupţiei, cere capul lui Negoiţă

Negoiţă, pe cărările DNA-ului

N-am nicio legătură cu primarul Negoiţă şi nici cu Sectorul 3. Nefericirea este că eu trăiesc în Sectorul 2, ceea ce mă face totuşi mai fericit decît dacă aş trăi în Sectorul 1. Unde aş fi avut şi şobolanii doamnei Clotilde,  pe lîngă ţînţarii infernali, care sînt mai mulţi la Foişrul de Foc decît la Periprava – pentru că Radu Mihaiu, useristul de la 2, n-a mai făcut dezinsecţie stradală de doi ani. Aud că ”la trei” umblă ”oamenii cu tulumb şi de două ori pe săptămînă.

Fără îndoială, primarul Robert Negoiţă ar avea toate şansele, dacă şi-ar dori şi procurorii l-ar lăsa în pace, să iasă la pensie ca primar. În Sectorul 3 e curat lună, de curînd s-a inaugurat o creşă şi grădiniţă cu sute de locuri, care a stat mult zăvorîtă, pînă cînd Negoiţă a acceptat să  împartă laurii cu ministrul Cîmpeanu. Ridicarea gunoaielor e de mai multă vreme gratuită, nu se mai văd saci pe de plastic pe străzi, nu mai există pubele – ele sînt îngropate sub trotuare. Recunosc cu mîna pe inimă, am dus şi eu de vreo două ori o pungă în sectorul vecin, cînd am avut de aruncat cîte ceva ce nu putea aştepta o săptămînă. Dar se pare că e infracţiune  să ne dorim să fie curat: aflăm de la DNA că  ”primarul sectorului 3, Robert Negoiţă şi mai mulţi funcţionari publici au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu în dosarul ROSAL GROUP”, Negoiţă fiind acuzat că a încheiat mai multe contracte de salubrizare, cu un prejudiciu total de 580 milioane de lei” – peste un milion de euro.

Ceea ce mă întreb e de unde au fost banii, dacă nu de la cetăţenii, care nu mai plătesc ridicarea gunoiului. Şi iarăşi mă întreb dacă Silviu Prigoană, care a cunsocut răcoarea beciului, ar mai risca şi a doua oară să-l încerce. Apoi, dacă Negoiţă, deja expert în hărţuirea de către DNA, s-ar fi expus atît de evident. Nu fac decît să mă întreb, în virtutea prezumţiei de nevinovăţie, fără să cunosc vreo dovadă a infracţiunii reţinută de procurori.

Ceea ce ştiu însă e că DNA-ul nu încearcă pentru prima oară să-l prindă în plasă pe Negoiţă. După ştiinţa mea, primul denunţ care i-a deschis calea spre ”subsemnatul... declar că” a fost făcut prin 2009, de către uitatul Sorin Blejnar, şeful fiscului din vremea lui Băsescu, el însuşi ajuns ulterior un penal dovedit.  

Numai în martie şi aprilie 2016, Negoiţă a fost chemat la DNA în două dosare diferite. Într-unul, tot pentru abuz în serviciu, ca acum. Pe atunci, fost primar al secorului 3 s-a dus la Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind citat într-un dosarul în care era cercetat pentru abuz în serviciu, alături de arhitectul şef al Sectorului 3 şi de încă un subaltern, pentru că ar fi eliberat între 2008-2009 mai multe autorizaţi de construcţie fără respectarea legii. Negoiţă a fost urmărit şi ca ”dezvoltator imobiliar”, fiind chemat la DNA din primăvară pînă-n toamnă, într-un dosar de evaziune fiscală , cu un prejudiciu de 77 milioane de lei, pentru că ar fi vîndut fără plata TVA ”la momentul vînzării”, locuinţe în trei ansambluri rezidenţiale, pe care le construise între 2005-2009.

E un exemplu de cît de atent l-au luat la puricat pe Negoiţă procurorii, în toată vremea. Ar fi el atît de nesăbuit să se ”dedea” la un ”abuz în serviciu”, în văzul lumii, adică în complicitate cu cîţiva subalterni, pentru a pune la cale ”un şmen” cu Silviu Prigoană, care are şi el, măcar ipotetic, potera pe urme? Robert Negoiţă o fi fudul din cale-afară, de a plagiat şi el cap-coadă un doctorat, ca toată ”lumea bună”, dar nu e atît de hrăpăreţ şi nici atît de naiv, în presupusa lui lăcomie.

Mai ales în problema gunoiului. Unde, neîndoielnic, i-a dat lecţii doamnei Clotilde Armand – şi nu numai ei. Îmi aduc aminte cum Robert Negoiţă declara în iunie 2021, în „prima criză a şobolanilor” care asaltau gunoaiele neridicate, ce devorau Sectorul 1, că ”eu am sunat-o pe d-na primar, d-na Armand, pentru că am vrut să îmi ofer sprijinul, chiar am vrut să o ajutăm, să îi trimit gunoierii din Sectorul 3 să ridice gunoiul din Sectorul 1”. Mai mare umilinţă decît asta, nu se poate imagina. Şi, ca multe altele, asta nu e ceva de iertat. Mai ales voturile, pe care atît PSD, cît şi PNL le pierd în Sectorul 3, că de userişti nu mai poate fi vorba.

Voiculescu, pe cărările unchiului

Spre deosebire de Negoiţă, pe fostul ministru Voiculescu DNA l-a ocolit, de departe. Deşi numai un orb n-ar putea vedea că e ”ceva putred în Danemarca”, în legătură cu o faptă de arme a consilierului său personal şi ”onorific”, Ştefan Voinea, care a fost (dar numai cîteva zile) în mijlocul unui scandal socotit atunci de presă, ”fără precedent”. E vorba de accesarea, fără drept, de către acesta a Registrului Naţional Electronic de Vaccinări, de peste 200 de ori în decurs de numai trei ore, răstimp în care s-au  petrecut şi mai multe atacuri informatice la adresa sistemului. Tot din presă am aflat că acesta, fiu al unei familii care a dirijat un trust de presă din Craiova, a fost anchetat în trecut de poliţie ca suspect pentru clonare de carduri, dar a scăpat de acuzaţii, graţie influenţei părinţilor. Cu alte cuvinte, Ştefan Voinea avea pregătire de hacker. Datele la care au avut acces aceşti oameni au ajuns la un server din Germania.

A fost cel puţin ”o situaţie stranie şi potenţial periculoasă”, cum se scria în presă. Incidentul în centrul căruia se afla ministrul Voiculescu a atras trimiterea de către  Florin Cîţu a Corpului său de control la Institutul Naţional de Sănătate Publică. S-au constatat  cele afirmate mai sus. Anume că toate cele 200 de tentative de accesare a sistemului de informaţii despre vaccinare (şi vaccinaţi) de pe un calculator cu un IP privat din afara ţării a declanşat automat alerta de atac cibernetic. Prea puţin s-a făcut atunci legătura între această tentativă şi un potenţial interes ascuns al ministrului Voiculescu. 

Vlad Voiculescu, ministrul de la Sănătate, a fost, ca şi alte cadre guvernamentale din echipa USR-PLUS, bursier al Institutului Aspen. Filiala din România a Insititutului Aspen a fost creată de Nic Voiculescu, cunoscut drept cel mai mare ”lobbyist” pe piaţa medicamentelor de la noi. Nimeni altul decît unchiul ministrului, văr primar cu tatăl lui Vlad Voiculescu. Tatăl ”consultantului pharma”, Nic Voiculescu, a fost şef al DIE la Viena (mai sus decît tatăl ministrului), a fost ”revoluţionar”, dar şi informator al Securităţii (dovedit de CNSAS în instanţă). Asta are însă mai puţină importanţă, e necesar doar pentru a cunoaşte ”mediul” din care provine Voiculescu, pion important în partidul lui Cioloş, şi el beneficiar de unchi (”Vulpea”) cu vechi stagii în ”servicii”.

Gîndiţi-vă dumneavoastră, cît de importante ar fi fost datele personale ale tuturor vaccinaţilor din România, pentru piaţa farmaceutică. Pentru că niciun procuror nu s-a gîndit, cum nu s-a gîndit (atîta timp) nici la celebrele izolete, şi la nimic altceva, legat de risipa de la Ministerul Sănătăţii, de la începuturile pandemiei. Ce să mai spunem de rezultatul cercetărilor Corpului de control (fără cap) al premierului Cîţu? Despre ele nu s-a mai scos un cuvînt. Acum, curat şi albit (de timp), Vlad Voiculescu iese şi cere pe pagina lui de facebok: ”Demisia, domnule Negoiţă! Nu ne mai surprinde, un alt primar care se trage din PSD a fost trimis azi în judecată. De data asta e vorba de domnul Negoiţă de la Sectorul 3 şi e vorba de un prejudiciu uriaş adus cetăţenilor...” ş.a.m.d. Cetăţeni care n-au însă nici ţînţari, nici gunoaie şi şobolani, ca în sectoarele în care administraţiile publice sunt conduse de primari userişti. Au în schimb un primar cercetat penal.

Să demisioneze, ca şi Sectorul 3 să se aşeze în rîndul lumii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici