COMENTARIU Sorin Avram: De fapt, ministrul Voiculescu are dreptate

6582 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: De fapt, ministrul Voiculescu are dreptate

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, nu vede ”probleme deosebite în procesul de vaccinare”. Asta înseamnă că domnul Voiculescu nu vede bine, acesta nebătând cu privirea până la spitalele din ţară mai îndepărtate, acolo unde unii medici şi unele asistente medicale, ca să nu mai vorbim de personalul auxiliar, refuză să se vaccineze. Refuză deocamdată, pentru că mulţi dintre ei aşteaptă să vadă ce li se întâmplă altora. Vor să vadă dacă după o perioadă nu cumva vaccinaţii încep să aibă unele probleme de sănătate.

Dacă personalul angajat în spital are reţineri în ceea ce priveşte vaccinarea, atunci de ce ai aştepta să se ceară la vaccinat femeia cu batic care îşi scuipă în sân atunci când aude că noul coronavirus a ajuns şi la ea în sat, după care fuge şi se ascunde în casă. Şi de ce s-ar vaccina iubitorii reţelelor de socializare care distribuie toate filmuleţele în care se vorbeşte despre vaccinurile care colcăie de cipuri, al căror scop este acela de a le controla viaţa până la sfârşitul acesteia şi dincolo de ea.

Dacă ar vedea bine şi dacă ar fi corect, Vlad Voiculescu ar recunoaşte că numărul celor care sunt reticenţi faţă de vaccinarea anti-COVID este în creştere în loc să scadă. Asta se întâmplă şi din cauză că oamenii de la vârful acestei ţări au refuzat să se vaccineze primii, aşa cum a făcut, de pildă, premierul israelian Benjamin Netanyahu, pentru că, vezi Doamne, ei sunt nişte cetăţeni responsabili care nu vor să sară rândul. Din nesăritul rândului ministrul Sănătăţii îşi face chiar un titlu de glorie: ”Mă voi vaccina cu prima ocazie, eu nu sunt în etapa I şi nu îmi stă în fire să sar rândul. (...) Sper că nu voi ajunge în luna februarie nevaccinat”. Dar cât de relaxat şi ce simţ al umorului dezvoltat are domnul ministru.

Dacă ar vedea bine, Vlad Voiculescu ar observa că mesajele pro-vaccinare sunt mult mai obosite decât cercetătorii care au lucrat zile şi nopţi pentru a descoperi vaccinul. Mesajele celor câţiva medici care participă la campania pro-vaccinare, mesaje care rulează necontenit pe ecranele televizoarelor, nu au deloc darul de a-i determina pe oameni să-şi dorească să fie vaccinaţi. Apoi, este o adevărată bâlbâială în ceea ce priveşte categoriile de persoane care se pot vaccina, modul de înscriere şi locurile unde se fac vaccinările, apărând modificări de la o zi la alta. Modificări care nu fac decât să-i bulverseze pe cei invitaţi să se vaccineze. În acelaşi timp, faza a doua a vaccinării începe pe 15 ianuarie, iar Ministerul Sănătăţii încă este în discuţie cu primăriile şi cu televiziunile legat de cine trebuie să scoată bani din buzunar pentru centrele de vaccinare şi pentru plata personalului medical, iar medicii de familie, care cică şi ei sunt parte a acestei operaţiuni de vaccinare, încă nu ştiu ce vor avea de făcut, începând de când, unde şi ce vor primi în schimb.

La bulibăşeala existentă, stai şi te întrebi dacă nu cumva aceasta a fost creată şi este întreţinută de către autorităţi pentru ca numărul celor care-şi doresc să se vaccineze să nu fie prea mare, pentru ca nu cumva sistemul să intre în colaps, iar şefii acestei Ţări să fie puşi într-o situaţie delicată. Dacă ar fi prea mare numărul celor care s-ar aşeza la coadă la vaccinare, atunci s-ar vedea că nu există destule doze de vaccin, că nu sunt suficiente frigidere speciale unde acestea să fie depozitate şi că nu există suficiente centre de vaccinare şi personal medical care să administreze vaccinul.

De fapt, ministrul Voiculescu are dreptate atunci când spune că nu sunt ”probleme deosebite în procesul de vaccinare”. Nu sunt probleme pentru domnia sa şi pentru cei împreună cu dânsul, care ar trebui să convingă cât mai multă lume să se vaccineze şi care ar trebui să asigure toate condiţiile pentru vaccinarea în siguranţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici