Ultima semifinală EURO 2020. Meciul Anglia-Danemarca are loc miercuri, pe Stadionul Wembley. Echipe posibile şi aşteptările suporterilor

  • Ultima semifinală de la EURO 2020 aduce faţă în faţă reprezentativele Angliei şi Danemarcei.
  • Meciul va avea loc în „templul” fotbalului englez, Stadionul Wembley, care va fi, cel mai probabil, ocupat la capacitate maximă.
  • „It’s coming home” va răsuna din 60.000 de suflete, danezii urmând a avea o sarcină foarte dificilă.
743 afișări
Imaginea articolului Ultima semifinală EURO 2020. Meciul Anglia-Danemarca are loc miercuri, pe Stadionul Wembley. Echipe posibile şi aşteptările suporterilor

Anglia – Danemarca, ultima semifinală de la EURO 2020. 60.000 de voci vor striga „It’s coming home”

Reprezentativa „Celor trei lei” va fi plină de încredere, întorcându-se pe Wembley după cea mai categorică victorie obţinută vreodată la un turneu final european, succesul cu 4-0 împotriva Ucrainei. A fost prima dată când Anglia a marcat patru goluri în fazele eliminatorii ale oricărui turneu important, de la Campionatul Mondial din 1966.

Echipa lui Gareth Southgate este, de asemenea, prima echipă care nu primeşte gol în cinci meciuri consecutive, la un tureneu final european. Este clar că Anglia se află într-o formă bună, atât în ofensivă, cât şi în defensivă.

Cu toate acestea, Danemarca nu va fi uşor de trecut, mai ales în perspectiva ultimelor două întâlniri directe din în 2020, când în dubla din Liga Naţiunilor, danezii au marcat singurul gol, din penalty, prin Christian Eriksen, chiar pe Wembley. Danemarca a reuşit atunci 4 puncte din 6, cu o remiză la Copenhaga şi o victorie surpriză la Londra.

Oamenii lui Kasper Hjulmand şi-au găsit ghetele marcatoare la momentul potrivit, marcând 11 goluri la acest turneu final, din care zece în ultimele trei meciuri.

EURO 2020 Anglia-Danemarca. Echipe probabile:

  • Anglia: Pickford; Walker, Stones, Maguire, Shaw; Phillips, Rice; Saka, Mount, Sterling; Kane
  • Danemarca: Schmeichel; Christensen, Kjær, Vestergaard; Stryger, Højbjerg, Delaney, Mæhle; Braithwaite, Dolberg, Damsgaard

Opiniile reporterilor despre semifinala EURO 2020

Reporterul englez Simon Hart opinează că Anglia este pe drumul ce bun. Englezii au egalat performanţele generaţiei din 1966, eliminând, pentru prima dată de atunci, Germania la un turneu final, în faza eliminatorie şi au marcat pentru prima dată patru goluri într-un meci eliminatoriu, tot pentru prima dată după 1966.

„Cu apărarea încă neînvinsă şi cu golurile care curg acum, sunt motive întemeiate să credem că englezii pot realiza prima lor apariţie într-o finală majoră, tot pentru prima dată după cea din 1966. Indiferent dacă Southgate revine la un sistem cu trei fundaşi, pentru a se adapta sistemului danez, aşa cum a făcut-o împotriva Germaniei, sau rămâne cu un 4-2-3-1, aceasta este o echipă care a crescut în acest turneu şi simte că acesta este momentul lor. Şi cu 60.000 de fani pe lui Wembley care îi susţin, de ce să nu mai facem istorie?” a mai declarat Simon Hart pentru uefa.com.

În replică, Sture Sandø, reporter danez ştie că Danemarca începe cu a doua şansă, după ce a fost favorită în optimile de finală şi în sferturile de finală. „Nu cred că vor alerga prea mult încă de la început. Vor căuta să-i surprindă şi probabil că vor lăsa Anglia să ia iniţiativa pentru perioade mai lungi, stând în defensivă şi având încredere că apărătorii lor de talie mondială Andreas Christensen, Simon Kjær şi Jannik Vestergaard îşi vor face treaba. Dar, indiferent dacă Danemarca este prudentă sau nu, flancurile daneze vor fi o armă pe care Anglia trebuie să o aibă în vedere”.

Gareth Southgate, managerul englezilor a declarat înainte de meci: „Avem o ocazie fabuloasă. Este o şansă de a face istorie, deoarece nu am fost niciodată într-o finală a Campionatului European. Nu este o presiune atât de mare pentru această echipă; este o altă provocare pe care au şansa de a şi-o asuma, iar în acest moment se ridică la nivelul acestei provocări. Am avut două jocuri cu Danemarca în toamnă. Ştiam ce echipă bună au şi au demonstrat asta din nou în acest turneu. Va fi un joc fantastic. "

Kasper Hjulmand, antrenorul Danemarcei, a spus şi el: „Va fi ca şi cum ai juca un joc în deplasare, dar asta are şi propriul său farmec, aşa că de fapt îl aşteptăm. Suntem fericiţi că spectatorii vor fi în tribune şi că fanii s-au întors în stadion, deşi, evident, ne-ar fi plăcut dacă jumătate din stadion ar fi fost îmbrăcat în culori daneze. Motivaţia noastră este să reducem la linişte spectatorii, dar ştim că va fi dificil ".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici