Primele cuvinte rostite de Christian Eriksen după ce a deschis ochii. Mărturiile unui medic despre clipele terifiante de la Euro 2020

  • Sâmbătă, Christian Eriksen a suferit un stop cardiac în timpul meciului Danemarca-Finlanda, la Euro 2020.
  • Un medic german a descris momentele terifiante de după prăbuşirea pe teren a mijlocaşului danez.
  • Acesta a participat la resuscitarea sportivului şi a schimbat primele cuvinte cu Eriksen, după ce şi-a recăpătat cunoştinţa.
4936 afișări
Imaginea articolului Primele cuvinte rostite de Christian Eriksen după ce a deschis ochii. Mărturiile unui medic despre clipele terifiante de la Euro 2020

Primele cuvinte rostite de Eriksen după ce a deschis ochii

Un medic german de urgenţă a descris momentele terifiante de după prăbuşirea pe teren a mijlocaşului danez Christian Eriksen. Sâmbătă, sportivul a suferit un stop cardiac în timpul meciului Danemarca-Finlanda, la Euro 2020.
 
Jens Kleinfeld povesteşte că nu a putut sta deoparte, văzându-i pe medicii care se luptau pentru a salva viaţa lui Eriksen. Dar există şi o continuare mai optimistă a evenimentelor, spune Kleinfeld, care îşi aminteşte perfect clipa în care sportivul şi-a revenit, a deschis ochii şi a spus în engleză: „Sunt aici!”. 

Prăbuşirea lui Eriksen, prin ochii medicului german Jens Kleinfeld

Kleinfeld se afla întâmplător în tribunele meciului de la Copenhaga, după o sesiune de antrenament cu echipa medicală de prim ajutor. Cunoştinţele au fost puse în practică imediat, după prăbuşirea jucătorului care i-a luat prin surprindere pe suporterii din întreaga lume.
 
„Eram în tribune pe partea opusă, când s-a prăbuşit. La început nu m-am gândit la nimic. Dar apoi am văzut că medicul echipei daneze acţionează destul de agitat. Mi-am dat seama că nu este o accidentare de rutină”, a mărturisit Kleinfeld într-un interviu acordat pentru tabloidul german Bild, citat de The Guardian .
 
„Jucătorii îşi ţineau mâinile pe cap. Atunci am făcut un semn către echipa secundară şi am fugit pe teren. Aveau la ei un defibrilator”, adaugă el.
 
Procesul de reanimare a început cu un masaj cardiac, timp în care a fost pregătit defibrilatorul. „Apoi am preluat controlul. I-am dat şocuri electrice şi am continuat cu masajul inimii", spune Kleinfeld, care consideră că antrenamentul oferit înainte de partida Euro 2020 a avut un rol crucial în succesul misiunii de salvare.
 
Acesta a precizat că în cazul în care defibrilatorul este pus în funcţiune în primele două minute, şansa de supravieţuire este de aproape 90%, iar cu fiecare minut pierdut, probabilitatea scade cu 10%.
 
„Deci viteza este esenţială. A durat două-trei minute până când Eriksen a primit şocul electric. Asta însemna că şansele sale de supravieţuire erau foarte mari”, a mai spus el.
 
La scurt timp, Eriksen şi-a recăpătat cunoştinţa. „A deschis ochii şi mi-a vorbit. L-am întrebat, în engleză: Te-ai întors la noi? El a spus: Da, sunt aici. Şi apoi a spus: Oh, la naiba, abia am împlinit 29 de ani”.
 
„L-am asigurat că totul este în regulă şi că nu mai e în pericol. A înţeles imediat şi şi-a pus braţul pe piept. (...) Momentul în care Eriksen a deschis din nou ochii a fost minunat.”
 
Morten Boesen, medicul echipei din Danemarca, a declarat joi că lui Eriksen i se va monta un defibrilator cardic.

Cine este Christian Eriksen

Christian Dannemann Eriksen, în vârstă de 29 de ani, este un fotbalist danez care evoluează la clubul Inter Milano în Serie A, pe poziţia de mijlocaş. El a debutat la echipa naţională de fotbal a Danemarcei în martie 2010, şi a fost cel mai tânăr fotbalist de la Campionatul Mondial de Fotbal 2010 din Africa de Sud.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici