5.000 de rachete sol-aer au dispărut din depozitele de armament din Libia

Aproximativ 5.000 de rachete sol-aer de tip SAM-7 lipsesc din depozitele fostului regim libian, afirmă un oficial militar libian citat de AFP.

601 afișări
Imaginea articolului 5.000 de rachete sol-aer au dispărut din depozitele de armament din Libia

5.000 de rachete sol-aer au dispărut din depozitele de armament din Libia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Libia condusă de Muammar Kadhafi achiziţionase aproximativ 20.000 de rachete sol-aer SAM-7, de fabricaţie sovietică şi bulgărească", a declarat generalul Mohamed Adia, un oficial din cadrul Consiliului Naţional de Tranziţie (CNT).

"Peste 14.000 de rachete de acest fel au fost fie folosite, fie distruse. Cele mai multe erau depozitate în oraşul Zenten (la sud-vest de Tripoli)", explică generalul Adia.

"Aproximativ 5.000 de rachete SAM-7 au dispărut. Din pacate, este posibil să fi ajuns la grupări din străinătate", a recunoscut oficialul militar libian.

Trupele CNT au găsit aproximativ 500 de rachete de tip SAM-7, conform generalului Adia. La ordinul său, zece rachete de acest tip au fost neutralizate în faţa jurnaliştilor.

"Pe bună dreptate, comunitatea internaţională se teme de aceste arme, comparabile cu rachetele americane de tip Stinger. Aceste rachete sunt uşoare şi pot fi utilizate pentru distrugerea unui avion civil. Datând din anii 1970, aceste rachete sunt învechite. Nu avem niciun motiv să le păstrăm", adaugă generalul libian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici