A început vaccinarea în ţările din Uniunea Europeană

  • Ungurii n-au mai avut răbdare şi au început de ieri vaccinarea anti-COVID-19.
  • Slovacia l-a vaccinat pe primul vârstnic de 60 de ani, expert în boli infecţioase.
  • În Germania prima vaccinată a fost o femeie de 101 ani.
1214 afișări
Imaginea articolului A început vaccinarea în ţările din Uniunea Europeană

A început vaccinarea în ţările din Uniunea Europeană

Mai multe state europene au început deja vaccinarea anti-covid-19. Germania, spre exemplu, a administrat primul vaccin la câteva ore după primirea celor dintâi doze. Prima persoană imunizată a fost o bătrână de 101 ani.
 
Astăzi, primele echipe mobile de vaccinare vor ajunge la oamenii din toată ţara. Sunt vizate persoanele de peste 80 de ani, precum şi personalul medical. 
 
Pe de altă parte, medicii din Ungaria şi lucrătorii din domeniu medical nu au mai avut răbdare şi au început ieri să se vaccineze. Şi Slovacia a început în forţă. Un expert în boli infecţioase în vârstă de 60 de ani a devenit prima persoană imunizată. Aici, preşedintele Zuzana Caputova este programată să se vaccineze astăzi.
 
Slovacia este a doua ţară din Uniunea Europeană, după Ungaria care a început campania de vaccinare imediat după primirea dozelor.
 
În total, cele 27 de stare europene au înregistrat cel puţin 16 milioane de infecţii cu Covid-19 şi peste 336.000 de decese.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici